СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започна работа по новото кръстовище на западния вход на Велико Търново
 Facebook

Започна работа по новото кръстовище на западния вход на Велико Търново26.05.2020 / 15:29 - CityBuild.bg

Обектът е възложен на обединението между варненската компания „Пътища и мостове“ и „Инжконсултпроект“.

 

Обществената поръчка на стойност близо 1 млн. лв. с ДДС бе реализирана по време на извънредното положение. Финансирането е по проект „Интегриран градски транспорт на град Велико Търново”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж”. Парите отиват за пълна реконструкция на сега съществуващото кръстовище и нова организация на движението, която обхваща района на ул. „Беляковско шосе“, ул. „България“, ул. „Полтава“, ул. „Освобождение“ и ул. „Краков“. Уширение на платната, подмяна на маркировката, отводняването и доста други нови елементи по пътното съоръжение предвижда проектът. Ще има финансиране за 1975 метра нови бордюри, над 420 тона асфалт, нови светофари и система за видеонаблюдение.

 

Един от съществените моменти е, че пътуващите ще попадат в „улеи“, които ще ги насочват към различните посоки, ще бъдат поставени светофари и няма да има нерегламентирано и рисково преминаване от една лента в друга, както е в момента. „Улеите“ са предвидени най-вече в района на „Беляковско шосе“, по направленията на улиците „П. Яворов“ и „Освобождение“.

 

За идващите откъм „МЕТРО“ преди пресечката на улиците „Полтава“ и „Краков“ е предвиден нов светофар. Целта е да се предотврати тапата, която тук е ежедневие в началото и в края на работния ден, когато и трафикът е най-силен.

 

В последния момент е отпаднала идеята за малко кръгово кръстовище пред бензиностанция „Петрол“ заради липса на място.

 

В момента се подготвя и строителният план, както и временната организация за движение. Обектът ще бъде изпълняван поетапно с частично затваряне, за да не бъде блокиран трафикът на града, който в основната си част минава именно оттук, съобщи www.borbabg.com.

 

 
още от Новини

още от Страната