СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започва изграждането на велоалеята между Крън и Шипка
 Facebook

Започва изграждането на велоалеята между Крън и Шипка05.06.2020 / 13:25 - CityBuild.bg

Продължението й от Казанлък (парковете „Тюлбе“ и „Розариум“) ще позволи свързване на атрактивните могили в Долината в единен екологичен маршрут.

 

По проекта „Изграждане на велоалея от гр. Крьн до гр. Шипка" ще се работи главно от западната страна на пътя от Крънско ханче и предстоят следните основни дейности: изграждане на насипи за трасето на велоалеята, полагане на асфалтобетон над предходно направените първи и втори (свързващ) битумен разлив, направа на банкети от трошен камък, монтиране на два типа мантинели, изграждане на средства за отводняване.

 

Заложеният срок за изграждане на новата велоалея с дължина близо 7 км по договор е 240 календарни дни. Стойността на предвидените строително-монтажни дейности е в размер на 1 920 384 лв. с ДДС, финансирани в рамките на проект „Светът на траките" по Оперативна програма „Региони в растеж".

 

Проектът „Светът на траките" включва още възстановяване и опазване на паметник на културата Тракийска гробница и култов комплекс „Оструша" с категория „национално" значение, както и изграждане на многофункционален туристически атракцион - обединен комплекс за посещение на древнотракийските гробници в землището на град Шипка.

 

 
още от Новини

още от Страната