СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започва премахването на сухи и опасни дървета в Борисова градина
 Facebook

Започва премахването на сухи и опасни дървета в Борисова градина09.01.2018 / 14:27 - CityBuild.bg

Зоната е между булевардите „Цариградско шосе“, „П. Ю. Яворов“, „Драган Цанков“ и централната алея покрай обсерваторията.

 

От днес започва работата по изпълнение на решението на постоянната Комисия по околна среда към Столичния общински съвет за премахване на сухите и опасно наклонени дървета, разположени до 25 м от алеите в пилотна Зона 1 на лесопарковата част на парк "Борисова градина". Съгласно същото решение на останалите, маркирани през 2017 г. дървета от същия пилотен участък, ще се осъществяват мероприятия по кастрене на опасните клони, съобщиха от СО.

 

 

Всички мероприятия ще се извършват от специализиран екип на Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори“, като членовете на екипа ще бъдат облечени със специализирано обозначаващо работно облекло. Обозначени ще бъдат и превозните средства, с които ще се извеждат отрязаните дървета и клони от парка.

 

Снимки: CityBuild.bg

 

Всички мероприятия ще се извършват единствено в рамките на работния ден. Изрязаните дървета и клони ще бъдат своевременно извозвани до Инсталацията за компостиране на биоразградими отпадъци „Хан Богров” и от тях ще бъде произвеждан компост. Всички граждани могат да проследят маршрута на камионите, въвеждайки номера на съответното МПС в сайта на Изпълнителна агенция по горите: tickets.iag.bg:8080/cgi-bin/index.cgi.

 

Мероприятията са част от професионалната поддръжката на лесопарка и ще окажат благоприятно въздействие върху естественото възобновяване на гората в "Борисовата градина", казват още от Столична община. Не на това мнение са някои общински съветници и граждански организации.

 

 
още от Новини

още от София