СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започва проектирането на важни за Пловдив инфраструктурни обекти
 Facebook

Започва проектирането на важни за Пловдив инфраструктурни обекти13.02.2018 / 14:46 - CityBuild.bg

Общината ще сключи директно възлагане за проектиране на ул. „Даме Груев“, тъй като никой не се е явил за позицията.

 

В плановете влизат: улица „Хаджи Димитър“ (от Коматевския мост до улица „Царевец“), улица „Полет“ (от завод Ален Мак до „Брезовско шосе“ за изнасяне на трафика на тировете). Ще бъде проектиран и ремонтът на „Рогошко шосе“ до землището на Пловдив, като ще бъде включена и велоалея; разширяване на улица „Цар Симеон“ (глухия прелез с Ягодовско шосе); продължение на бул. „Александър Стамболийски“ и други. Ще се проектира и продължението на булевард „Македония“ от булевард „Никола Вапцаров“ до улица „Поручик Въльо Стефов“.

 

Продължава и реконструкцията на булевард „Васил Априлов“. При температури от над 5 градуса в два последователни дни ще бъде положен последният пласт асфалт и пътната артерия ще бъде отворена за движение на автомобили. Започваме и издаване на данъчни оценки на частните имоти, които влизат в проекта за разширение на булеварда, за да започнат и процедурите по тяхното отчуждаване.

 

Предстои завършване на ремонта на участъка на булевард „Руски“ от колелото на Централна гара до кръстовището с улица „Драган Цанков“. След това ще се продължи със следващия участък за ремонт на булевард „Руски“ до окончателната му реконструкция.

 

Община Пловдив ще сключи директно възлагане за проектиране на улица „Даме Груев“, тъй като никой не се е явил за позицията. В тази връзка предстоят и разговори с КАБ и САБ. Директно възлагане на проектиране ще има и за велоалейната мрежа.

 

По проект реконструкцията на улица „Отец Паисий“ включва и ремонт на улиците „Станислав Доспевски“, „Рилски Метох“, „Доктор „Вълкович“ и „Архимандрит Дамаскин“ и в следващите месеци и те ще бъдат обновени.

 

 
още от Новини

още от Страната