СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Утре започва ремонтът на кръстовището на Орлов мост в София
 Facebook

Утре започва ремонтът на кръстовището на Орлов мост в София11.08.2017 / 09:30 - citybuild.bg

То няма да се затваря изцяло, а ще се въведат стеснени участъци за движение.

 

Предвижда се ремонтът да приключи на 17 август. Предстои да се направи цялостна подмяна на настилката, която вече е на вълни. Предвидено е да се положат няколко пласта асфалт, за да се укрепи издръжливостта на кръстовището на натоварения трафик. Сумата за ремонта е около 200 хил. лева.

 

 

Ще се запълват и пукнатините в настилката между 4-и километър и отбивката за летището на "Цариградско шосе". Те се появиха само две години след основния ремонт на булеварда. Обяснението на столичния зам.-кмет по траспорта за дефектите е, че пукнатините били причинени от химическа реакция в основата на пътя в комбинация с твърде ниски температури през зимата от - 25 градуса, което довело до корозия на използваните строителни материали.

 

 

 

Ремонтът не включва полагане на нов асфалт, а запълване на пукнатините със специална паста, като ще се работи нощем, за да не се пречи на движението. Подмяна на асфалт може да се наложи само около пешеходния мост при "София Тех Парк".

 

ПРОМЕНИ В ДВИЖЕНИЕТО: ПЛОЩАД ОРЛОВ МОСТ

 

 

ЕТАП 1: ОТ 24:00 ч. НА 11.08.2017 Г.

 

Промяна на маршрута на автобусна линия № 213: в посока Централна гара - от пл. Орлов мост направо по бул. Цар Освободител, надясно по бул. Васил Левски, надясно по ул. Шипка, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви и по маршрута си.

 

В посока ж.к. Младост 4, маршрутът на линията не се променя.

 

Закрива се спирка с код: 1288 „пл.Орлов Мост" за тролейбусни линии №№ 4, 5, 8, 11 и за автобусни линии №№ 280 и 306.

 

Разкрива се временна спирка с код: 6444 „пл. Орлов мост" на бул. Цар Освободител след пл. Орлов мост в посока бул. Васил Левски, която ще обслужва тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 и автобусни линии № 213, 280 и 306.

 

Превозните средства от обществения транспорт ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

 

Превозните средства от тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 ще се движат на дизелови двигатели в посока СУ Св. Климент Охридски от спирка с код: 1395 „Полиграфически комбинат" до временна спирка с код: 6444 „пл. Орлов мост".

 

 

ЕТАП 2: ОТ 04:30 ч.НА 14.08.2017 Г.

 

Промяна на маршрута на автобусна линия № 9: в посока СУ Св. Климент Охридски - от ул. Оборище направо до бул. Васил Левски, наляво по булеварда, наляво по ул. Шипка с крайна спирка СУ Св. Климент Охридски. 
В посока Автобаза Искър - от ул. Шипка без промяна в маршрута.

 

Промяна на маршрута на автобусна линия № 72: в посока ж.к. Западен парк - от ул. Оборище направо до бул. Васил Левски, наляво по булеварда, наляво по бул. Цар Освободител, надясно по бул. Евлоги и Христо Георгиеви и по маршрута си.

 

В посока хотел Плиска - от бул. Евлоги и Христо Георгиеви наляво по ул. Ген. Гурко, надясно по бул. Васил Левски, надясно по ул. Шипка, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по ул. Оборище и по маршрута си.

 

Промяна на маршрута на автобусна линия № 75: в посока СУ Св. Климент Охридски - от бул. Мадрид направо по бул. Янко Сакъзов, наляво по бул. Васил Левски, наляво по ул. Шипка с крайна спирка СУ Св. Климент Охридски. 

 

В посока Автостанция Гео Милев - от ул. Шипка наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по бул. Мадрид и по маршрута си.

 

Промяна на маршрута на автобусна линия № 213: в посока Централна гара - от пл. Орлов мост направо по бул. Цар Освободител, надясно по бул. Васил Левски, надясно по ул. Шипка, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви и по маршрута си/както в етап 1/. 

 

В посока ж.к. Младост 4 - от бул. Евлоги и Христо Георгиеви / Театър София/ надясно по бул. Янко Сакъзов, наляво по бул. Васил Левски, наляво по бул. Цар Освободител, направо по бул. Цариградско шосе и по маршрута си.

 

Промяна на маршрута на автобусна линия № 280: в посока СУ Св. Климент Охридски - от бул. Цариградско шосе наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по ул. Ген. Гурко, надясно по бул. Васил Левски, надясно по бул. Цар Освободител. 

 

В посока Студентски град - от бул. Цар Освободител направо по бул. Цариградско шосе и по маршрута си.

 

Промяна на маршрута на автобусна линия № 306: в посока СУ Св. Климент Охридски - от бул. Цариградско шосе наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по ул. Ген. Гурко, надясно по бул. Васил Левски, надясно по бул. Цар Освободител. 

 

В посока ж.к. Младост 2 - от бул. Цар Освободител направо по бул. Цариградско шосе и по маршрута си.

 

Закрита е спирка с код: 1288 „пл.Орлов Мост" за тролейбусни линии №№ 4, 5, 8, 11 и за автобусни линии №№ 280 и 306 . 

Разкрита е временна спирка с код: 6444 „пл. Орлов мост" на бул. Цар Освободител след пл. Орлов мост в посока бул. Васил Левски, която обслужва тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 и автобусна № 213.

 

Превозните средства от обществения транспорт ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

 

Превозните средства от тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 ще се движат на дизелови двигатели в посока СУ Св. Климент Охридски от спирка с код: 1395 „Полиграфически комбинат" до временна спирка с код: 6444 „пл. Орлов мост".

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано