СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започва ремонтът на улици в селата Поляново и Малка поляна
 Facebook

Започва ремонтът на улици в селата Поляново и Малка поляна13.01.2021 / 13:23 - CityBuild.bg

Срокът за изпълнение е 36 месеца.

 

На 11 януари кметът на Айтос и управителя на "Пътно строителство" ЕООД - Бургас подписаха договор за изпълнение на проекта, финансиран по ПРСР. Проектът е на обща стойност 334 957 лв. безвъзмездна финансова помощ и предвижда реконструкция и обновяване на пътните настилки на основни улици в двете села - улица № 3 в село Поляново и улици № 6 и № 7 в село Малка поляна. При подходящи атмосферни условия изпълнението може да започне още тази седмица. 

 

На етап проверка от Държавен фонд „Земеделие" са още два общински проекта, които получиха одобрение за финансиране от МИГ-Айтос. Първият от тях е за  реконструкция и рехабилитация на тротоарни настилки на ул. „Братя Миладинови", ул. „Богориди" и ул. „Софроний" - едни от главните транспортни и пешеходни направления в Айтос, по които има голям пешеходен и автомобилен поток. По проекта се предвижда и осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение.

 

Вторият проект е за преустройство и благоустрояване на съществуващата Спортна зала на градския стадион, част от спортен комплекс "Крум Делчев" - Айтос, която се ползва от всички спортни клубове. От 70-те години на м.в. в сградата са правени само частични ремонти, което налага генерална реконструкция за модернизиране на спортната база и за създаване на условия за пълноценното й използване.  Целта на проекта е да се гарантира висока функционалност и максимална сигурност при експлоатацията на сградата, чрез възстановяване и модернизиране на инфраструктурата й, съгласно съвременните технологии в областта на спорта.

 

 
още от Новини

още от Страната