СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започва СЕДМИЦА НА ВОДАТА
 Facebook

Започва СЕДМИЦА НА ВОДАТА15.03.2017 / 13:30 - citybuild.bg

Тази година събитията, посветени на 22 март - Световен ден на водата, ще се проведат в УАСГ, с което ще отбележат и 75 години от създаването на учебното заведение.

 

Сдружение „Аз обичам водата" съвместно с Българска асоциация по водите /БАВ/ - най-голямата неправителствена организация във водния сектор, отбелязват Световния ден на водата - 22 март, инициатива на ООН. Събитието се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите/МОСВ/.

 

Седмицата на водата тази година ще се проведе от 16 до 22 март в УАСГ в подкрепа на честванията на 75-те години от създаването на първото българско висше учебно заведение по архитектура, строителство и геодезия. Събитието,  наситено с редица тематични прояви, се осъществява за пета поредна година, по проект „Международен воден мост".

 

 

Подготовката за събитието започна още през януари с обявяването на национален фотоконкурс „Фонтаните в България", който се проведе на сайта www.waterbridge.info. По регламент 50 номинирани снимки от онлайн-публика и жури получиха право да се включат в изложба по време на Седмица на водата.

 

През празничната седмица от 16 до 22 март в централното фоайе на УАСГ ще се състоят:

 

16-22 март

 

Национална  фотоизложба „Фонтаните в България"

 

20, 21, 22  март  

 

Информационен тур за кандидат-студенти, демонстрационни центрове на иновации в сектора, подвижни лаборатории, креативни уъркшопи за ученици и студенти. Всички гимназии и кандидат-студенти са поканени да се включат в организираните обиколки на Хидротехническия факултет на УАСГ. Ще могат да се видят модели на различни съоръжения като язовирни стени, преливници, водохващания, турбини, както и елементи от водоснабдителни и канализационни мрежи, помпени станции и др. Заявки за участие се приемат тук.

 

21 март 

 

Кръгла маса „Образование и реализация в България на специалисти във водния сектор" - 21 март (вторник) от 10:00 до 13:00 часа. Дискусията цели разглеждането на въпроса от изключителна важност за конкурентоспособността на ВиК отрасъла, свързана с квалификацията, заетостта и значимостта на специалистите във водния сектора. Тенденцията към оттегляне от ВиК отрасъла и от водния сектор като цяло на работещи и учещи е изключително опасна в средносрочен и дългосрочен аспект. Липсата на интерес към образование и професионално развитие в сферата на водите поставя под риск качеството на ВиК инфраструктурата, предоставяните ВиК услуги, управлението на язовири и речни басейни, и въобще развитието и устойчивостта на сектора у нас. Предвижда се онлайн стрийминг.

 

 

22 март - Световен ден на водата

 

16:00 - официално награждаване на победителите във фотоконкурс "Фонтаните в България". Предвижда се онлайн стрийминг.

 

 
още от Новини

още от София