СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започват проверки за обезопасяване на строежите в страната
 Facebook

Започват проверки за обезопасяване на строежите в страната29.11.2017 / 13:28 - CityBuild.bg

Причината за проверката на ДНСК са констатирани нарушения.

 

Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов издаде заповед до всички началници на Регионални отдели „Национален строителен контрол“ на територията на цялата страна да бъдат извършени проверки по отношение законосъобразността на одобрените планове за безопасност и здраве и проверки на място на започнатите, но невъведени в експлоатация строежи от всички категории. Заповедта указва при констатиране на недостатъчно обезопасяване да бъдат дадени предписания на отговорните участници в строителния процес за предприемане в най-кратки срокове на всички допустими конкретни мерки за допълнително обезопасяване – поставяне на предпазни мрежи по фасадите, изграждане на пешеходни проходи и навеси, монтиране на обезопасителни заграждения при отворите на шахти и стълбища, укрепване на строителни огради.

 

При констатиране на допуснати нарушения от страна на отговорните участници в строителството незабавно ще бъдат налагани глоби или имуществени санкции по реда на Закона за нарушенията и наказанията и Закона за устройство на територията. Необходимо е техническите органи към общинските администрации, независимо от категорията на строежа, да извършват превантивен контрол, свързан с достъпа и външния вид на строителните им ограждения. Задължително е на строителните предпазни огради на строежите да е разположена информационна табела, в която изрично да е упоменато отговорника/ците за безопасност, здраве и охрана на труда.

 

Припомняме, че преди дни Дирекцията за национален строителен контрол разпореди на РДНСК-София да извърши проверка след подаден сигнал за инцидент и пострадала жена от предмет, изпаднал от строеж на новостроящата се сграда на бул. „Цариградско шосе". Проверяващите са констатирали, че при полагане на кофраж на обект „Многофункционална сграда" от II категория, елемент от кофражните връзки - болт, е паднал и е наранил преминаваща жена.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано