СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Заповядайте на три лекции на италианския архитект Данте Бенини
 Facebook

Заповядайте на три лекции на италианския архитект Данте Бенини02.05.2018 / 12:19 - CityBuild.bg

Те са на тема интериор, високи сгради и практикуването на професията "Архитект" в Италия.

 

Роден през 1947 г., Данте Бенини започва своето професионално обучение във Венеция, под ръководството на Карло Скарпа, продължава в Англия, а после и в Бразилия, където през 1979 г. се дипломира като архитект от Федералния университет на Бразилия, като ученик на Оскар Нимайер. Там започва професионалния си живот.

 

През 1978 г. работи като гост архитект в офиса на Франк О. Гери в Санта Моника – Калифорния. Създава „Dante Benini Ingex Архитектура“ с офиси в Сао Паоло (Бразилия), а след това и в Милано (Италия). През 1997 г. арх. Бенини основава студиото „Dante O. Benini & Partners Architects“, което той и до момента ръководи. Работейки съвместно с Франк О. Гери, Ричард Майер, Аруп, Даниел Либескинд и много други.

 

Бенини е член на „Ordine degli Architetti“ (Камара на италианските архитекти) в Рим, както и член на UK ARB (Architec Registration Board) и RIBA (Royal Institute of British Architects). В момента той изпълнява различни проекти в отделни сфери: архитектура, градоустройство, интериорен и яхтен дизайн в Милано, Лондон, Истанбул и редица други градове по цял свят. В световен мащаб работи с персонал от 60 души, като изпълняват цялостни проекти за градски райони, проекти за големи компании, промишлени лаборатории и търговски центрове, частни клубове, къщи и яхти. Всеки проект е изпълнен въз основа на техническа, икономическа и екологична устойчивост с качествен архитектурен контекст, основан на грижите за детайлите. Личната му библиотека разполага с над 8000 архитектурни издания. За неговата собствена работа са написани статии и критики от значими историци и архитектурни критици, в едни от най-престижните списания и вестници по света. А самият той има издадени 7 книги.

 

По покана на Регионална колегия София Област към Камара на архитектите в България и Университета по архитектура строителство и геодезия арх. Бенини ще изнесе три лекци пред колеги архитекти и студенти. На 8 май от 18.00 ч. в зала 230 на УАСГ арх. Бенини ще изнесе лекция „Какво е интериорът“ – представяйки задълбочен анализ на различни интериорни проекти.

 

 

На 9 май от 18.00 ч. в зала 230 на УАСГ арх. Бенини ще говори по актуалната тема „Защо небостъргачите“– представена в академична лекция и дискусия.

 

 

На 10 май от 11.00 часа в Аула Максима ще се проведе официална церемония по удостояването на арх. Бенини от УАСГ с престижната титла „Доктор Хонорис Кауза“ и ще бъдат връчени дипломите на архитекти и урбанисти от випуск 2018, а от 18.00 ч. отново в зала 230 арх. Бенини ще представи „Практикуването на професията „Архитект“ в Италия“, отново с възможност за интересна дискусия за архитекти и студенти.

 

 

 

 
още от Новини

още от АРТ