СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Запознайте се с нови екологични и рентабилни решения за всяка община и бизнес
 Facebook

Запознайте се с нови екологични и рентабилни решения за всяка община и бизнес02.03.2017 / 16:23 - citybuild.bg

Посетете изложенията и конференциите ЕЕ и ВЕ, Smart Cities и Save the Planet от 7 до 9 март в Интер Експо Център в София.

 

 

5-то поредно издание на Smart Cities - изложение и конференция за интелигентни градове от 7 до 9 март, се организира от Виа Експо. Решенията, които изложителите ще представят, намират приложения във фасилити и ютилити сектора, енергетиката, индустриалната и домашна автоматизация, транспорта и др. Ще бъдат представени M2M решения за интелигентно отчитане, SCADA, автоматика за дома, локализиране на превозни средства, телематични приложения и др. Новост е независимата уеб-базирана платформа за проследяване (D2Sphere).

 

Друго решение за общините ще е система за управление на събирането на отпадъци, базирано на облачните технологии. Услугата помага на общини, сметосъбиращи фирми и гражданите да бъдат по-информирани по отношение на различните процеси за събиране на отпадъци.

 

Експерти от Чехия ще запознаят посетителите с иновативна система за преподаване в училищата и детските градини. Между експонатите ще са и фотоволтаични покривни панели с висока издържливост и ефективност, която може да достигне 18,3% през монокристални и 17% в поликристални модули.

 

Ще видим и авангардни решения в областта на безжичните мрежови системи, операторските софтуерни решения, ИКТ услугите, системите за управление на енергията и е-здравеопазването. Компания ще представи на своя щанд системи за мониторинг на трафика, за интелигентно измерване и управление на отпадъците. От Южна Корея ще демонстрират интегрирана продуктова линия за управление на отпадъци.

 

Мобилна лаборатория за измерване качеството на атмосферния въздух е плод на съвместна работа на няколко български организации. Тя е част от модерен иновативен център за изследване, анализ, наблюдение, моделиране на КАВ, енергийно потребление и емисии парникови газове на местно ниво. Той е единствен по рода си на Балканите, използващ най-съвременните ИКТ.

 

 

Конференцията Smart Cities ще се проведе на 7 март в зала Родопи, Конгресен център, ИЕЦ.

 

Акцент в програмата ще е панелът "Енигмата на електронното здравеопазване" - кръгла маса, организирана от "Иновация Норвегия" в рамките на програма "Иновации в зелената индустрия", Норвежки финансов механизъм 2009-2014. Експерти от Норвегия и България ще представят политики и добри практики.

 

Теми по време на конференцията ще бъдат и цифровият единен пазар и икономиката на интелигентния град, изграждането и оркестрирането на Умни градове, смарт фасилити мениджмънт, иновативни технологии и подходи за проследяване и моделиране на велосипедните и пешеходните потоци, както и професионално образование и обучение за почти нулево-енергийни сгради. 

 

Лектори ще бъдат Найден Шиваров, Министерство на здравеопазването, Ан Торил Нордслета, Норвежки изследователски център за електронно здравеопазване, Пламен Русев, основател и председател на Webit.Foundation, д-р Иван Вецев, Национална пациентска организация, Анета Пиперкова, Българска асоциация за персонализирана медицина, Силвия Александрова, Credoweb, Нуриа Де Лама, Европейската Big Data асоциация, Джон Лагоянис, Интраком Телеком, Гърция, Горан Миланов, Българска фасилити мениджмънт асоциация, Ина Карова, Енергийна Агенция - Пловдив, и Драгомир Цанев, ЕнЕфект, България. 

 

Програма на конференцията

 

За повече информация: www.viaexpo.com

 

Регистрация за участие в конференциите "Интелигентни градове", "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" и "Управление на отпадъците"

 

Регистрация за посещение на изложението за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници за Югоизточна Европа

 

 
още от Новини

още от Баш майстор