СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Запознайте се с визиите за бъдещето и високите технологии в строителството
 Facebook

Запознайте се с визиите за бъдещето и високите технологии в строителството07.03.2019 / 10:30 - CityBuild.bg

Те ще бъдат акцентът на първото издание на HTB Conference в Интер Експо Център в София на 8 март.

 

Визиите за бъдещето и високите технологии в строителството ще бъдат фокусът на форума. В основата му ще бъде поставен процесът на проектиране. Лекторите в първото издание на HTB Conference ще предоставят обективен поглед върху новостите в процесите, влиянието им и възможностите, които създават.

 

 

8 март, 10:00 - 15:00, Интер Експо Център, София

Конференция „Високите технологии за съвременното строителство"Основна информация за BIM, IOT, виртуална реалност и 3D принтиране

Ланд. арх. Стоян Начев

 

Ланд. арх. Стоян Начев ще даде основна информация за темите, които застават в сърцевината на HTB CONFERENCE – BIM, виртуална реалност и 3D принтирането и приложенията им. Лекторът ще представи и своята визия, отговаряйки на въпроса „Какво следва след това?“.

 

Стоян Начев e основател на учебен ценър Graphic Ground и съосновател на судито за ландшафтна архитектура Viridis.


Възможностите на BIM - тясната връзка на архитектурата с индустриалния дизайн

Арх. Ангел Захариев

 

Арх. Ангел Захариев ще разкрие визиите си за BIM. През 2003г. завършва специалност „Архитектура“ в УАСГ. Специализира в Институт по жилищна политика и градско развитие към университет Еразмус, Ротердам. От 2003 до 2007 е докторант към катедра Градоустройство, УАСГ, в който е хонорован преподавател. Заедно с арх. Асен Милев основава архитектурно бюро „А и А Архитекти“. Работил е по проектирането и изпълнението на ключови проекти в София, определящи посоката на съвременната архитектура у нас: Бизнес Парк София, Капитал Форт, Скай Форт, Музейко, NV Tower. Награждаван с призове Архитект на годината, Сграда на годината, Архинова, Студент на годината. Автор на публикации, лектор, ментор и участник в симпозиуми, той е сред основателите на фондация ГРУПА ГРАД.

 

Ролята на виртуалната реалност и фотореалистичната визуализация в съвременните проектантски и маркетингови процеси


Арх. Калин Благов

 

Арх. Калин Благов ще спре вниманието си върху редица казуси и ще разкрие ползите за строителството от VR Visualization. Той стартира кариерата си в 2002г., докато следва в Германия. Работи в студиа в Мюнхен. През 2006г. се връща у нас и работи при арх. Пламен Братков, арх. Флакомио и студио „Десет“. Основава първото си студио – „Сиан студио“. Заминава за Лондон и разгръща дейността си във Vyonyx и усвоява тънкостите на архитектурното визуализиране. Работи по проекти на UN studio, NBBJ и др. У нас основава "Крафтекстудио", "Крафтекдизайн", DesignTV и 3Designacademy, в която преподава. Административен член е на Асоциацията на интериорните дизайнери в България.3D принтирането в съвременното строителство и бъдещото развитие на технологията


Доц. д-р инж. Румяна Захариева

 

Инж. Румяна Захариева ще разкрие приложенията на 3D принтирането в съвременното строителство. Тя е строителен инженер-магистър по строителство на сгради и съоръжения. Доктор на Университета Артоа, Франция. Доцент в УАСГ по строителни материали и строителни изолации.

 

Инж. Захариева има над 85 научни публикации и над 250 цитирания на научните трудове, с богат консултантски и експертен опит.

 

Архитектурата, комуникацията, взаимовръзките и образованието
    

Теодор Узунов

 

Теодор Узунов ще развие тезите си за различния поглед за хората, архитектурата, комуникациите и образованието. Той участва в създаването на нова мрежа, създаваща среда, за която образованието е модерна технология.

 

Теодор ще разкаже за опита да се изгради стойност и инфраструктура, ориентирана от често противоречащи си наблюдения и експерименти. "Кратка история на реакция" или "Нов път от стари правила" са контрасти, които ще използва.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Избрано