СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Засилват контрола върху общините за одобряване на инвестиционни обекти
 Facebook

Засилват контрола върху общините за одобряване на инвестиционни обекти12.12.2017 / 12:23 - CityBuild.bg

Това беше решено по време на национално съвещание на ДНСК.

 

Да бъде засилен контролът върху дейността на общинските администрации, свързана с процедурите по одобряване на технически и инвестиционни проекти, независимо от категорията на обекта. Това решение бе взето вчера по време на националното съвещание на Дирекцията за национален строителен контрол. В него, по покана на началника на дирекцията арх. Иван Несторов, участва и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.

 

Предвид инцидентите, настъпили в следствие на необезопасени строежи, бе решено също да бъде увеличен контролът върху изпълнението на строителни дейности, съвместно с общинските администрации. Затова ще бъдат проведени срещи с главните архитекти на всички районни администрации в страната.

 

В рамките на срещата със заместник-министър Йовев бяха обсъдени цялостната дейност и основните проблеми на структурите на централното управление на ДНСК и на регионалните дирекции и отдели на територията на страна. Предстои да бъдат проведени специализирани обучения на служителите за законосъобразното прилагане на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни уредби. На всички видове строежи ще бъде осъществяван периодичен контрол за недопускане на строителство в отклонение на одобрените строителни книжа и интерпретиране на разпоредбите на ЗУТ.

 

 
още от Новини

още от Страната