СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Завърши корекцията на коритото на р. Боянска в София
 Facebook

Завърши корекцията на коритото на р. Боянска в София06.07.2018 / 17:20 - CityBuild.bg

Дейностите са в участъка от ул. „Иван Сусанин“ до ул. „Вихрен“.

 

Възстановена е каменната облицовка на коритото, монтирани са предпазни парапети, изградени са тротоари и са засадени нови дървета в зелените площи около брега. В участъците от ул. “Вихрен” до бул. “Тодор Каблешков” и от ул. “Иван Сусанин” до ул. “Преки път” е заздравено дъното на речното корито и е възстановена каменната облицовка.

 

 

 

 

Готови са още два проекта за река Владайска – в участъка между бул. „Овча купел” и бул. „Никола Петков“ и основен ремонт на речното корито по бул. „Сливница“. В процес на изработване са още 21 проекта за корекции на реки и дерета, които преминават през територията на града.

 

Освен в корекции на корита, СО инвестира и в изграждане на диги. Тази година се изгражда 2 км дига продължение на дигата на река Лесковска в „Кремиковци“.

 

Извън урбанизираната територия на общината участъците от реките се поддържат от „Напоителни системи – София“, които в последните две години започнаха да инвестират в поддръжка на участъци, за които имаше сериозни проблеми. Тази година те ще инвестират близо 1 млн. лв. в районите „Кремиковци“ и „Нови Искър“.

 

 
още от Новини

още от София