СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Нов жилищен комплекс изграждат в зона "Хладилника" в София
 Facebook

Нов жилищен комплекс изграждат в зона "Хладилника" в София28.01.2019 / 16:26 - CityBuild.bg

Районът е с тенденция за превръщането му от промишлен в обществен, офис и жилищен.

 

Новата жилищна зона ще бъде разположена в между бул. „Черни връх", ул. „Люба Величкова", ул. „Сребърна" и ул. „Филип Кутев", а първоначалната идея предвижда да е за 12 хил. души. Именно в тази зона започна строежът на SoHome Residential Park, в който ще са разположени десет 5-етажни сгради върху площ от 35 дка. На Етап 1 ще бъдат изградени сгради 6, 7, 8 и 9.

 

 

В комплекса автомобилният поток е насочен по периферията на имота към две подземни нива. Проектирани са 2-стайни, 3-стайни и многостайни апартаменти. Жилищата на партерно ниво са с прилежащи градинки и създават усещане за самостоятелни къщи. Ще има 22 дка паркове, градини, водни огледала, фонтани и 7 детски площадки. Повечето жилища са с изглед към планината.

 

 

Заложени са качествени материали за постигане на максимална енергийна ефективност на всяко жилище – фасадите са вентилируеми с минерална вата и немски клинкерни плочи, дограмата Schüco или REYNAERS е алуминиева от най-висок клас с прекъснат термомост и троен стъклопакет, а всеки апартамент е с индивидуална термопомпа, захранваща подово отопление и охлаждане.

 

 

В комплекса ще има фитнес център с уелнес зона, ресторант-градина, специализирани хранителни и нехранителни магазини. Достъпът ще бъде контролиран в режим 24/7 с видеонаблюдение и мобилен патрул.

 

 

SoHome Residential Park е проект на инвеститорската компания Хъс Инвест, част от групата на ХЪС ООД, която включва търговските дружества ХЪС ООД, "Металснаб България" АД, Заводи за преработка на метални изделия в Лом и Шумен, Небанкова финансова институция, Транспортна фирма и др.

 

 

 

 
още от Новини

още от София