СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Звено в МРРБ консултира строителите за изискванията към продуктите
 Facebook

Звено в МРРБ консултира строителите за изискванията към продуктите12.03.2018 / 10:27 - CityBuild.bg

Звеното консултира за спецификациите, съобразно които продуктите трябва да се оценяват в съответствие с европейските и националните изисквания.

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството предоставя по електронен път информация за изискванията за употреба на продуктите в строителството. Освен строителните фирми, от информацията могат да се възползват и проектанти, производители на строителни материали, дистрибутори на продукти за строителството.

 

Информацията е напълно безплатна и може да бъде намерена на електронния адрес на Звеното за контакт относно продукти в строителството. Целта е да се информират всички участници в строителния процес, както и да се опростят и намалят административните тежести, особено за малките и средни предприятия.

 

Информацията за изискваните от националното и европейско законодателство експлоатационни показатели на строителните продукти в зависимост от тяхната употреба дава възможност за правилния подбор на продуктите в строителството, както и за законосъобразното им пускане на пазара. Електронната услуга на МРРБ е от полза и за чуждестранните производители на материали за строителството, имащи интерес към българския пазар.

 

На разположение на предприемачите е Ръководство за строителните продукти, с което се представят синтезирано новите правила за пускане на строителни продукти на пазара у нас. В него се дава информация на производителите за задълженията, които имат, и основанията, поради които трябва да изберат нотифициран орган за оценяване на произвеждания от тях продукт. Проектантите и строителите пък се информират за най-подходящия продукт, който им е необходим за изпълнението на строителния обект. За миналата година получените запитвания по електронен път са 35 на брой.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор