„Антракт 127“ е най-новото бизнес пространство в центъра на столицата

1077

То съживява сградата "Славянска беседа" на една от най-емблематичните софийски улици – „Г.С. Раковски“.


Сградата "Славянска беседа" е построена през 1935 г. в типичния за времето си модернизъм с предназначение да помещава хотел, театър и едноименното читалище. Сградата има два асансьора и самостоятелно стълбище, което започва от фоайето и свършва до покрива. През 90-те години част от хотелските площи се отделят за административен център със самостоятелен вход откъм "Раковска", а преди близо три години Олга Марсенак, Кристоф Кута и Ксавие Марсенак купуват сградата на Административния център "Славянска беседа" и вдъхновени от историята и културата, се наемат със задачата да възвърнат нейната значимост и да създадат гъвкаво и елегантно офис пространство за работа, креативност и контакти. Кристоф Кута е собственик и основател на Advent Group, световен лидер в маркетинга и провеждането на персонализирани събития за международно бизнес образование, а Олга и Ксавие Марсенак стоят зад биотехнологичната компания "Насекомо". 

На 13 юли беше открито най-новото премиум бизнес пространство „Антракт 127" в сградата. То се простира на 6 етажа и е с над 2 000 кв. м площ. Пустеещият вход на партера на сградата до денонощния магазин на "Раковска" е преобразен в рецепция, като новата мозайка е вдъхновена от оригиналния под, а стълбището е с типичния парапет за 30-те години на 20 век. Тежката завеса, тоналността на мебелите, оригиналните афиши от постановки по стените и малките детайли напомнят за българския "Бродуей" в столицата. На приземния етаж се намира и медийна зала. Проектът е на MoVe Architects - компания, основана през 2015 г. от арх. Виктор Банарев и арх. Мая Йорданова.

Първият етаж предлага обширно отворено coworking пространство с капацитет до 55 души, с широки бюра, eргономични столове, дневна светлина, естествена растителност, зони за релакс и шумоизолирани помещения за уединение по време на телефонни разговори и онлайн срещи.

На следващите три етажа са разположени индивидуални офиси, подходящи за екипи от 3 до 8 човека. Пространствата са модерно обзаведени и разполагат с високоскоростен интернет, високотехнологичен контрол на достъп и естествена светлина.

"Антракт 127" предлага и конферентни зали за срещи, презентации, обучения, както и екзекютив борд зала с дизайн и оборудване, подходящ за срещи на високо ниво.

На последния етаж има пространство, подходящо за семинари, коктейли и събития от всеки тип. Терасата, разположена по дължината на ул. „Г.С. Раковски", има гледка към града.

На всеки етаж са на разположение елегантни зони за релакс и споделени кухни. Подовете са възможно най-неутрални, но с уникален дизайн. Дървените покрития осигуряват комфорт, а златните елементи и ярките мебели допълват атмосферата.

За всички свои членове пространството предлага разнообразни събития, спортни и социални активности, които да дадат възможност за създаване на бизнес контакти и за постигане на баланс между работа и активен живот в града.

Снимка: Citybuild.bg

ОЩЕ НОВИНИ

Шоурумът на ЕТЕМ в Пловдив получи престижна награда DIBLA DESIGN AWARDS

Шоурумът на ЕТЕМ в Пловдив получи престижна награда DIBLA DESIGN AWARDS

Отличията за интериорен и продуктов дизайн са авторитетна оценка за професионализъм и талант

Детският обучителен център към Регионалния етнографски музей на открито "Етър" приема най-малките си посетители в нова сграда

Детският обучителен център към Регионалния етнографски музей на открито "Етър" приема най-малките си посетители в нова сграда

Тя е изградена на мястото на старата дървена сглобяема къщичка (38 кв. м), където от 2013 година децата се запознаваха с различни занаяти и домашни дейности

Идейният проект на бъдещата метростанция "Тракия" е с мотиви на Казанлъшката гробница

Идейният проект на бъдещата метростанция "Тракия" е с мотиви на Казанлъшката гробница

Метростанцията е втората от разширението на третата метролиния до “Левски Г”  

Индустриален стил за жилищни помещения от Hörmann - плъзгащи се врати с лофт дизайн от стомана и стъкло

Индустриален стил за жилищни помещения от Hörmann - плъзгащи се врати с лофт дизайн от стомана и стъкло

Групата предлага елегантно висококачествено решение за съвременно разпределение на помещенията

Отличиха победителите в DIBLA DESIGN AWARDS 2023

Отличиха победителите в DIBLA DESIGN AWARDS 2023

Осмите годишни награди за интериорен дизайн се проведоха на 13 март