СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
БААИК организира обучение за проблемите пред участниците в инвестиционния процес
 Facebook

БААИК организира обучение за проблемите пред участниците в инвестиционния процес03.09.2021 / 16:12 - CityBuild.bg

Лектор е Савин Ковачев - експерт и консултант по ЗУТ, юрист и зам.-министър на регионалното развитие (2003-2009).

 

Българската асоциация на архитектите и инженерите-консултанти (БААИК) ви кани на онлайн обучение през ZOOM на тема „Актуални практически проблеми пред участниците в инвестиционния процес (устройствено планиране, инвестиционно проектиране и разрешаване на строителството) и пътищата за преодоляването им". Обучението ще се проведе на 9 септември (четвъртък) от 09.00 до 16.00 часа.

 

Програма

 

1. Въвеждане на общи правила за организацията на административното обслужване по ЗУТ. Новият Единен публичен регистър по устройство на територията.

 

2. Въвеждане на специални административно-производствени правила, релевантни към административните производства по ЗУТ (чл. 5б и 5в).

 

3. Специфика и по-важни моменти в договорите за проектиране и за надзор в проектирането.

 

4. Същност и роля на различните видове визи за проектиране

 

5. Промени, свързани със съдържанието на оценката за съответствие по чл.142, ал.5. Значението на надзора в проектирането за законосъобразно разрешаване на строителството.

 

6. Новите принципи, свързани с допускане изработването и процедиране на общи и подробни устройствени планове и техни изменения. Измененията на ЗУТ, засягащи инвестиционното проектиране и различните режими за разрешаване на строителство и промяна на предназначение. Проблемите, предизвикани от промените в чл.148, чл.154 и 156 ЗУТ. Новият режим по чл.147а.

 

7. Новото в статута на участниците в строителния процес и взаимоотношения между тях. Сравнителен анализ на авторския и строителния надзор. Актове и протоколи по време на строителството и тяхната техническа и правна специфика. Проблеми, възникнали при осъществяване на строителен надзор и въвеждане на обектите в експлоатация - чл.168, чл.178 и др.

 

8. Анализ и коментар на други, по-важни промени в ЗУТ, както и на легалните дефиниции по §.5 от ДР на закона. Дискусия, отговор на въпроси и решаване на казуси, поставени от участниците.

 

Вижте подробности за участие тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор