СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Baubeton Rapid Fix - бързостягащ бетон за замонолитване
 Facebook

Baubeton Rapid Fix - бързостягащ бетон за замонолитване02.06.2021 / 10:29 - CityBuild.bg

Сухият разтвор на „Теразид“ се характеризира с изключително кратки срокове на свързване, високи якостни свойства и лесно нанасяне.

 

 

BAUBETON RAPID FIX на „Теразид" е сух разтвор на основата на бързосвързващ цимент и инертни материали, предназначен за замонолитване в земята на метални, бетонови или дървени колове, стълбове и други елементи. Материалът се характеризира с изключително кратки срокове на свързване, високи якостни свойства и лесно нанасяне.

 

BAUBETON RAPID FIX е особено подходящ за бърз монтаж на огради, парапети, паркинг колчета, люлки, пилони за знамена и много други. Основата (почвата) трябва да бъде здрава и незамръзнала, а прясно положеният бетон да се предпази от студ, проливен дъжд и силен вятър поне 4-5 часа.

 

Фундаментът се изкопава и се поставя елементът, който трябва да се замонолити. Препоръчително е стените на ямата да се навлажнят и да бъдат на около 15 см разстояние от елемента.

 

Сухият материал се изсипва на дъното, оформяйки слой от 15 см. След това се напоява равномерно с вода (от 3,5 до 4 л за 30 кг), като едновременно с това се разбърква с мистрия или малка лопатка. Накрая се заглажда, изчаква се около 1 минута, след което операцията може да бъде изпълнена отново до достигане на желаното ниво на запълване.

 

 

Подробности за BAUBETON RAPID FIX вижте тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор