СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Белите тоналности на Баумит Shades of White
 Facebook

Белите тоналности на Баумит Shades of White15.04.2021 / 11:28 - CityBuild.bg

С 12 уникални нюанса може да постигнете съвършена фасада, простота и стил в едно.

 

 

Тенденциите в цветовете идват и си отиват, но класическото бяло винаги ще остане популярният избор - особено за фасадата. В комбинация с черно например бялото често е единственото нещо, от което се нуждаете, за да създадете перфектната хармония.

 

Ефектът на бялото

 

Някои неща са напълно вечни - като белият цвят в архитектурата. Но бялото не е „просто" бяло. Както всички цветове, то има свои изискани нюанси и всеки е подходящ за различна сграда, така че да се откроява перфектно и в същото време да пасва идеално на заобикалящата го среда.

 

Бялото е сбор от всички цветове на светлината и в най-чистата си форма също е тяхното отсъствие. Бялото изглежда чисто и ясно, но също така хладно и делово. Ефектът от белите фасади е поне толкова зашеметяващ, колкото този на колоритните им колеги. Изборът на правилния бял тон за вашата фасада често е всичко друго, но не и лесно решение. Нищо чудно, защото белият цвят на стената рядко е само бял.

 

Чисто бяло? Белезникаво? Топло бяло? Студено бяло? Дори малки вариации могат да доведат до огромни разлики във външния вид на сградата. Топлите бели цветове имат нюанси на червено, оранжево и жълто, което води до мек блясък и приветлива атмосфера. По-хладните бели имат нотки на зелено, синьо и виолетово, допринасящи за изчистен и свеж вид.

 

12 нюанса на бялото от Баумит

 

За да ограничи почти безграничните възможности на белия цвят, „Баумит" събра 12-те най-красиви бели тона в уникална цветна колекция - от звезда до слонова кост, от опал до лед. Палитрата е „12 нюанса бяло" ви дава свободата да избирате от новите тонове, за да придадете на вашия проект вечност - както винаги в добре познатото високо качество на „Баумит".

 

Бялото е цветът, който може да се комбинира перфектно с други материали - било то метал, бетон или дърво. Бялото обича чистотата, но също така позволява създаването на индивидуални структури и дизайни. Това може да стане с помощта на популярната дизайнерска моделираща се мазилка Баумит КреативТоп, която е с нова хидрофобна/хидрофилна функция. Тя позволява фасадата да остане дълго време чиста и красива.

 

 

По-хладно

 

Освен чистия и вечен вид белите фасади имат и функционална страна. Те отразяват голямо количество слънчева радиация, което спомага за намаляване на температурата на прегрятите градове през горещите летни месеци.

 

 

Нюансите на бялото можете да получите в следните продукти на Баумит:

 

Баумит КреативТоп

 

Готова за употреба силно водоотблъскваща, обогатена със силикони финишна мазилка с нов функционален пълнител за бързо изсъхване на фасадата след дъжд, мъгла или конденз. Моделираща се мазилка за креативни фасади. За ръчно и машинно полагане.

 

  • Функционален ефект на изсъхване (Драйпор ефект)
  • Безкрайни възможности за творчество
  • Подобрени свойства при преработка

 

 

Баумит СтарТоп

 

Силно устойчива на атмосферни влияния фасадна мазилка със силиконово свързващо вещество и нов функционален пълнител. Новият Драйпор ефект гарантира бързо изсъхване на фасадата след дъжд, мъгла или конденз.  

 

  • Бързосъхнеща повърхност
  • Силна защита срещу водорасли
  • Перфектно полагане

 

 

Баумит СиликонТоп

 

Универсална фасадна мазилка на основа силиконова смола. Силно паропропусклива и водоотблъскваща, устойчива на замърсяване и с универсално приложение.

 

  • Устойчива на атмосферни влияния
  • Паропропусклива
  • Водоотблъскваща

 

*Цвят W1200 от нюансите на бялото не може да се достави в Баумит СиликонТоп/Колор.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор