СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Бургаските младежи вече имат нов крайморски дом
 Facebook

Бургаските младежи вече имат нов крайморски дом08.10.2021 / 13:22 - CityBuild.bg

Той е с атрактивна и нестандартна форма и се намира до Пантеона в Морската градина.

 

Архитектурната визия на полуоткритото пространство е вдъхновена от чайките, като един от символите на морския град, а идеята на павилиона е да предостави ново и интересно пространство и сцена за изява на деца и младежи. Автори на Павилиона "Чайка" са "GRID Архитекти".

 

 

Павилион „Чайка“ е отворено публично пространство за градски събития и публични изяви на изпълнители и млади хора. По времето, през което няма събития, може да се използва като беседка или място за отдих в града. Новото арт пространство е вдъхновено от провелите се две Младежки академии за доброТворци, като проект „Хвърчилото“, което да създаде споделено open-space младежко пространство, където да се провеждат различни прояви, място за срещи с ментори и фестивали на знанието, спорта и изкуствата.

 

 

Павилион „Чайка“ е с площ около 60 кв. м и се състои от вход, основна част и краища във формата на криле. Вътре са обособени амфитеатрални места за сядане, следващи формата на нестандартната конструкция и свободно сценично пространство с размери 3 на 5.5 м за изпълнители и лектори. В горната част чадъроподобно покритие предпазва посетителите по време на дъжд.

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно