Емилия Трифонова от Лесотехническия университет - с награда за проект

4114
Първото място е от конкурс в рамките на Фестивала на зелените идеи за продукти и практики, свързани със зеленото строителство.

Конкурсът е свързан с "Разработка на дендрологичен проект за Общински детски комплекс-Варна".

 

 

Наградите в конкурса бяха раздадени на 18 май. 

 

 

Победител в конкурса е Емилия Трифонова, студентка пети курс в специалност „Ландшафтна архитектура" на Лесотехнически университет. Първото място й носи награда едномесечен платен стаж в една от фирмите членки на Асоциация на производителите на декоративни растения в България - АПДРБ, а също и реално изпълнение (застрояване) на проекта в двора на Общински детски комплекс-Варна утре

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Растенията от Дендрологичния списък, с който ще се изпълни проекта, се предоставят от фирмите членове на АПДРБ, участвали в събитието. Изпълнението ще се извърши от фирма „Ерика Ко" и Екопарк Варна. 

 

 

Второ и трето място заеха Деница Петрова и Валентина Трайкова. Те получават награда едномесече платен стаж във фирма на на сдружение АПДРБ. 

 

Участниците във Фестивала на зелените идеи освен членовете на Асоциация на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ), са и много производители и търговци, чиито бизнес съпътства бранша -  производители и търговци на цветя и растения, фирми за проектиране и изпълнение на зелено строителство, за градинско и парково обзавеждане, за архитектурни и художествени изделия и елементи, за инструменти и градинска техника, за препарати за растителна защита,  поливни системи, оранжерии, издателства на специализирана литература и други. Поканени са и участници от съседни балкански страни, от Централна и Източна Европа. 


 

Изложбените зони са три: демонстративна, експозиционна и търговска. 

 

- В демонстративната зона ще се изграждат постоянни композиции, които с фирмена рекламна табела на производителя остават за ползване и поддръжка от Екопарк, Университетски  Ботанически градини. 

 

- В експозиционната зона ще се представят продукти и проекти, чиито материали могат да бъдат договаряни и продавани в последния ден и след закриване на събитието. 

 

- В търговската зона ще се предостави възможност производители и търговци да предлагат за продан продуктите си през цялото време на изложението.

 

Фестивалната програма, съпътстваща изложението, включва още: семинари, конкурси, търговски презентации, зелени работилници за деца, демонстрации на клуб «Бонсай», «Икебана», «Флористи», книжарница за специализирана литература, вечер за връчване на награди и др. 

 

Първото пролетно изложение на сдружение АПДРБ не случайно е именувано "Фестивал на зелените идеи" (Green Fest) и ще се проведе под мотото "Човек Природа Общество - Устойчиво Развитие". Асоциацията насърчава и подпомага чрез дейността си членуващите в нея фирми и организации към екологосъобразно производство, новаторство и стопанска инициатива. Сдружението АПДРБ е доброволна, независима организация с нестопанска цел за осъществяване на дейност в полза на своите членове. АПДРБ е член, със статут наблюдател, на Европейската Асоциация на производителите на разсадников материал (ENA). Съорганизатор е Университетски Ботанически Градини.

 

Снимки от събитието: Асоциация на производителите на декоративни растения в България - тук.