Нови фасадни системи Schüco представи ALUKÖNIGSTAHL на BAU 2019

3506
Тази година на изложението в Мюнхен имаше повишен интерес към продуктите на марката.

Строителното изложение BAU München се провежда от 1964 година на всеки две години през януари в Германия. През 2019-а изложбеният център увеличи площта си с две нови зали и по този начин постигна рекордни резултатни с почти 2300 изложители и 250 000 посетители от над 150 страни.

 

На всяко издание на изложението партньори и клиенти на концерна ALUKÖNIGSTAHL International посещават щанда на Schüco и Jansen. Марките и тази година представиха единствените по рода си иновации и подобрения в сферата на профилните системи за дограми и фасади, автоматизацията и сигурността.

 

Томас Лаурицен от Schüco International KG споделя, че в сравнение с изложението през 2017 година сега има повишен интерес към предлаганите от Schüco продукти от страна на посетителите и значително е повишен интересът от страна на интернационалните гости, по-специално на тези от Азия. Темата на строителното изложение през 2019-а беше дигитализацията, която вече е активно застъпена в строителния бранш.

 


 

Нови фасадни системи Schüco представи ALUKÖNIGSTAHL на BAU 2019:

 

Schüco AF UDC 80 е нова динамична елементна фасадна платформа с висока свобода на дизайна за реализиране на индивидуални обектови решения - възможности за дизайн с плътни елементи от ламарина до естествен камък - разместени или в една равнина. Навлизането на студения въздух в сградата се намалява благодарение на скрита и устойчива на вятър текстилна слънцезащита. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 70 мм, максимално тегло на елемента 1.000 кг  и  разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±15 мм, и на вертикалната фуга ±10 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 0,86 W/(m2K).

 

Schüco AF UDC 80 SG е нова фасада с изцяло стъклена визия и рационална изработка и монтаж, който се извършва с гъвкави хоризонтални елементи и разположени под ъгъл шпроси. Фасадата е с максимална трансперантност при размери на елемента до 3.000 мм х 4.000 мм. Налице са системни изпитвания според европейските норми, като в момента продължават и други интернационални системни изпитвания. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 50 мм, максимално тегло на елемента 500 кг,  разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±15 мм и на вертикалната фуга ±10 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 1,5 W/(m2K).

 

Със система Schüco AF UDO 80 CV се разкриват нови мащаби за елементна фасада с вграден отварящ се елемент при видима ширина само от 80 мм, като отвън не могат да бъдат различени отваряемите елементи от неотвараемите. Възможно е вграждане на клапи с максимални размери до 2.200 мм х 1.400 мм или 1.500 мм х 2.000 мм при максимално тегло на крилото до 160 кг, както и вграждане на паралелно изнасящ се прозорец с максимално размери до 1.200 мм х 2.000 мм при максимално тегло на крилото до 100 кг. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 70 мм, максимално тегло на елемента 1.000 кг и разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±10 мм, и на вертикалната фуга ±5 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 1,1 W/(m2K).

 

И трите фасадни системи са с въздухопропускливост клас AE 1200, херметичност при кос дъжд клас RE 1650 и устойчивост на натоварвания от вятър до 2,5/3,75 kN/m2.

 

 

Новата фасадна система Schüco FACID Freestyle е с възможност за тридименсионални форми на текстила, монтира се на тръбна подконструкция и служи за външна обвивка, слънцезащита, защита от кос дъжд, намалява видимостта отвън навътре, като  едновременно с това не спира навлизащата отвън светлина. Върху свободните области и тези с прозорци може да не бъде поставена текстилната фасада. Трансперантната фасадна оптика предлага интересна основа за светлинни ефекти чрез задно осветяване или прожектиране. С помощта на тази система старото и новото строителство лесно могат да бъдат свързани и уеднаквени. Schüco FACID Freestyle се базира на патентована от години в целия свят тествана система на опъване на текстила, която се характеризира с голяма функционалност, устойчивост и дълготрайност, която допринася за лесната подмяна на фасадата. Текстилът предлага големи възможности и свобода за дизайна, чрез възможност за дигитален печат.

 

 

*Очаквайте интересни подробности за останалите представени на изложението BAU 2019 продукти на Schüco:

 

Плъзгащи се, прозоречни и системи за врати

Системи за сигурност, вентилация и слънцезащита

Акустика и безбариерност

Дигитализация