СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Нови фасадни системи Schüco представи ALUKÖNIGSTAHL на BAU 2019
 Facebook

Нови фасадни системи Schüco представи ALUKÖNIGSTAHL на BAU 201929.01.2019 / 14:24 - CityBuild.bg

Тази година на изложението в Мюнхен имаше повишен интерес към продуктите на марката.

 

Строителното изложение BAU München се провежда от 1964 година на всеки две години през януари в Германия. През 2019-а изложбеният център увеличи площта си с две нови зали и по този начин постигна рекордни резултатни с почти 2300 изложители и 250 000 посетители от над 150 страни.

 

На всяко издание на изложението партньори и клиенти на концерна ALUKÖNIGSTAHL International посещават щанда на Schüco и Jansen. Марките и тази година представиха единствените по рода си иновации и подобрения в сферата на профилните системи за дограми и фасади, автоматизацията и сигурността.

 

Томас Лаурицен от Schüco International KG споделя, че в сравнение с изложението през 2017 година сега има повишен интерес към предлаганите от Schüco продукти от страна на посетителите и значително е повишен интересът от страна на интернационалните гости, по-специално на тези от Азия. Темата на строителното изложение през 2019-а беше дигитализацията, която вече е активно застъпена в строителния бранш.

 


 

Нови фасадни системи Schüco представи ALUKÖNIGSTAHL на BAU 2019:

 

Schüco AF UDC 80 е нова динамична елементна фасадна платформа с висока свобода на дизайна за реализиране на индивидуални обектови решения - възможности за дизайн с плътни елементи от ламарина до естествен камък - разместени или в една равнина. Навлизането на студения въздух в сградата се намалява благодарение на скрита и устойчива на вятър текстилна слънцезащита. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 70 мм, максимално тегло на елемента 1.000 кг  и  разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±15 мм, и на вертикалната фуга ±10 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 0,86 W/(m2K).

 

Schüco AF UDC 80 SG е нова фасада с изцяло стъклена визия и рационална изработка и монтаж, който се извършва с гъвкави хоризонтални елементи и разположени под ъгъл шпроси. Фасадата е с максимална трансперантност при размери на елемента до 3.000 мм х 4.000 мм. Налице са системни изпитвания според европейските норми, като в момента продължават и други интернационални системни изпитвания. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 50 мм, максимално тегло на елемента 500 кг,  разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±15 мм и на вертикалната фуга ±10 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 1,5 W/(m2K).

 

Със система Schüco AF UDO 80 CV се разкриват нови мащаби за елементна фасада с вграден отварящ се елемент при видима ширина само от 80 мм, като отвън не могат да бъдат различени отваряемите елементи от неотвараемите. Възможно е вграждане на клапи с максимални размери до 2.200 мм х 1.400 мм или 1.500 мм х 2.000 мм при максимално тегло на крилото до 160 кг, както и вграждане на паралелно изнасящ се прозорец с максимално размери до 1.200 мм х 2.000 мм при максимално тегло на крилото до 100 кг. Системата се характеризира с 80 мм видима ширина, дебелина на стъклопакета от 22 мм до 70 мм, максимално тегло на елемента 1.000 кг и разместване на хоризонталната фуга за поемане на деформации ±10 мм, и на вертикалната фуга ±5 мм. Измерената топлоизолация Uf според DIN EN ISO 10077-2 е до 1,1 W/(m2K).

 

И трите фасадни системи са с въздухопропускливост клас AE 1200, херметичност при кос дъжд клас RE 1650 и устойчивост на натоварвания от вятър до 2,5/3,75 kN/m2.

 

 

Новата фасадна система Schüco FACID Freestyle е с възможност за тридименсионални форми на текстила, монтира се на тръбна подконструкция и служи за външна обвивка, слънцезащита, защита от кос дъжд, намалява видимостта отвън навътре, като  едновременно с това не спира навлизащата отвън светлина. Върху свободните области и тези с прозорци може да не бъде поставена текстилната фасада. Трансперантната фасадна оптика предлага интересна основа за светлинни ефекти чрез задно осветяване или прожектиране. С помощта на тази система старото и новото строителство лесно могат да бъдат свързани и уеднаквени. Schüco FACID Freestyle се базира на патентована от години в целия свят тествана система на опъване на текстила, която се характеризира с голяма функционалност, устойчивост и дълготрайност, която допринася за лесната подмяна на фасадата. Текстилът предлага големи възможности и свобода за дизайна, чрез възможност за дигитален печат.

 

 

*Очаквайте интересни подробности за останалите представени на изложението BAU 2019 продукти на Schüco:

 

Плъзгащи се, прозоречни и системи за врати

Системи за сигурност, вентилация и слънцезащита

Акустика и безбариерност

Дигитализация

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Дограми - Статии