Германска компания за производство на автомобилни части инвестира 23 млн. лв. в разширяване на производството си в Русе

82

Министърът на иновациите и растежа връчи сертификат клас А на компанията


Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Инвестиция в размер на 23 млн. лв. ще направи в разширение на завода си в индустриалния парк в Русе германската компания за производство на автомобилни части „ВИТТЕ Аутомотив“. Това обяви вчера министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който връчи сертификат клас А, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), на управителя на „ВИТТЕ Аутомотив България“ д-р Христо Христов.

Инвестиционният проект „Второ разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия, Русе“ се очаква да се реализира до 2025 година. В периода на осъществяване на проекта и като резултат от него ще бъдат открити 302 нови работни места.

По него се предвижда изграждане на нова производствена сграда, като освен производствена част, тя ще включва социални помещения, складова зона, лаборатории, работилници за изработване на технологично оборудване, станции за товарни превозни средства и други офиси.

Това е четвърти сертификат (трети подред клас А), който компанията получава по ЗНИ от 2008 година досега. По тях са инвестирани общо над 63 млн. лв. в завода в Русе и са разкрити над 1000 работни места.

От 1899 г. „ВИТТЕ Аутомотив“ представлява иновативен и мощен ноу-хау в технически решения за заключващи системи и благодарение на това се превръща в оперираща компания в глобален мащаб. Компанията е сред технологичните лидери в областта на мехатронните системи за заключване, като непрекъснато инвестира в разработването на иновативни системи и решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки.

ОЩЕ НОВИНИ

Министерството на културата одобри проект за изграждане на нови павилиони пред Дряновския манастир

Министерството на културата одобри проект за изграждане на нови павилиони пред Дряновския манастир

Проектът е разработен в съответствие със становище на Националния институт за недвижимо културно наследство

В София откриха производствена база и офис за споделени услуги на световен лидер в производството на протези

В София откриха производствена база и офис за споделени услуги на световен лидер в производството на протези

Това е втората локация на германския производител на високотехнологични медицински изделия Ottobock в България след открития през 2021 г. завод в Благоевград (по проект на IPA)

Стартира реализацията на проект за хибридна ВЕИ централа край Ямбол

Стартира реализацията на проект за хибридна ВЕИ централа край Ямбол

Фотоволтаичния парк „Тенево Солар“ е първи етап от комплекс „Тенево“, който ще включва вятърни турбини и батерии за съхранение на енергия