СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Гледайте церемонията по връчване на наградите Baumit Life Challenge
 Facebook

Гледайте церемонията по връчване на наградите Baumit Life Challenge22.04.2021 / 12:44 - CityBuild.bg

На всеки две години конкурсът награждава най-добрите фасади в Европа, изпълнени със системи "Баумит".

 

Миналата година жури от 13 архитекти (cpeд ĸoитo и apx. Cвeтocлaв Cтaниcлaвoв) определи 36 финалисти в конкурса Baumit Life Challenge в 6 категории от 26 държави. Вследствие на пандемията и необходимите мерки за безопасност окончателното гласуване и връчването на наградите трябваше да бъдат преместени за тази година. Победителите в отделните категории и голямата награда ще бъдат обявени днес от 16.00 часа. Гледайте тук.

 

 

Сред финалистите начело е Австрия с 5 номинации, следвана от Германия, Полша и Словакия с по 4 номинации, след тях са Италия и Словения с по 3 проекта. С по 2 фасади на финалите са Унгария, Литва и Румъния. България, Хърватска, Чехия, Франция, Гърция, Сърбия и Испания са представени с по един обект, като българската фасада на „Atlantis Residence Park" в Бургас се класира за финала в най-оспорваната категория „Жилищни сгради", в която се състезават 105 обекта. Проектът е на арх. Милица Петрова, арх. Асен Игнатов и арх. Димитър Цветков. Изпълнител е фирма „Термострой" ООД, а инвеститор е „Атлантис Каса" ООД.

 

Снимка: Евгени Динев. „Atlantis Residence Park" в Бургас e сред финалистите в категория „Жилищни сгради".

 

Освен селекцията, направена от професионалното жури, и публиката гласува за любимата европейска фасада и избра своите 10 фасади-фаворити във всяка категория. Една българска фасада се класира в топ 3 фаворити на публиката. Това е „Многофамилна жилищна сграда в Плевен на ул. „Ал. Стамболийски" 4" в категория „Жилищни сгради". Проектант на обекта е арх. Румен Шекеров, а изпълнител и инвеститор е фирма „Четири едно" ООД.

 

Многофамилна жилищна сграда в Плевен на ул. „Ал. Стамболийски" 4" е с проектант арх. Румен Шекеров, а изпълнител и инвеститор е фирма „Четири едно" ООД.

 

Повече вижте тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор