Групата Hörmann придобива производителя на дървени врати Lebo

124

Така компанията разширява своя асортимент и капацитет


Групата Hörmann, водещ производител на врати, каси и задвижвания в Европа, придобива с предварителното съгласие на органите за защита на конкуренцията производителя на дървени врати и каси Lebo със задна дата, считано от 31 декември 2020 г.


Снимка: Lebo. Hörmann придобива производителя на дървени врати и каси Lebo. Седалището на компанията се намира в Бохолт в регион Мюнстерланд.

„С придобиването на Lebo ние разширяваме своя асортимент и нашите капацитетни възможности в областта на дървените интериорни врати. Lebo ще продължи и занапред да осъществява самостоятелна дейност на пазара и да разширява добрата си пазарна позиция“, каза Мартин Й. Хьорман, съдружник с неограничена отговорност от Групата Hörmann. Тя възнамерява да инвестира както в инфраструктурата, така и в нови машини. Това ще допринесе за още по-доброто позициониране на Lebo на пазара в бъдеще и разширяването на търговската дейност. „Навсякъде, където е целесъобразно, ще използваме наличните ресурси на Hörmann и ще се стремим към постигане на синергични ефекти“, допълва Мартин Й. Хьорман.  

Lebo, със своите около 220 сътрудници в производствените бази в Бохолт в регион Мюнстерланд и Краков ам Зее във федералния окръг Рощок, произвежда приблизително 200 000 комплекта врати годишно. В последно време компанията постигна годишен оборот от  около 45 млн. евро.


Снимка: Lebo. Lebo предлага разнообразна гама от дървени врати, включваща стандартни, стилни, дизайнерски врати и врати с определени функции.


„Нашето голямо желание е силната ни марка, заедно с нашите сътрудници, да попадне в добри ръце и да засили още повече своите позиции чрез една широка инвестиционна програма“, споделят относно продажбата Матиас и  Ханс-Вилхелм Льор, представители на фамилията-продавач. Управителите на Lebo в момента - Хенинг Щоверман, Лотар Щрик и Йенс Алтенхене, ще продължат и занапред да управляват компанията.    


Снимка: Hörmann. Ханс-Вилхелм Льор, Мартин Й. Хьорман и Матиас Льор (отляво надясно) подписаха договора за покупко-продажба.

Създадена през 1871 година, компанията Lebo е един от най-старите производители на интериорни врати и каси в Германия. Като средно голяма семейна компания и доставчик на комплексни решения, Lebo произвежда стандартни стилни дизайнерски врати и врати с определени функции, изпълнени с разнообразни повърхности. Освен това  Lebo предлага богата гама от аксесоари, стъклени врати и свободата за специални желания, например при поръчка на повече от 1 брой Lebo произвежда в две производствени бази в Германия и доставя „Quality made in Germany“ в над 40 държави по света.   

Групата Hörmann е водещ производител на врати в Европа. Повече от 6 000 служители в 36 специализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия разработват и произвеждат висококачествени врати, каси, задвижвания и системи за контрол на достъпа за приложение в частни и търговски имоти. Седалището на представената по целия свят група Hörmann е в малкия град Щайнхаген до Билефелд. В последно време семейната компания достигна годишен оборот от над 1 милиард евро. Hörmann има повече от 100 собствени представителства в над 40 държави и дистрибутори в повече от 50 други държави. Вижте повече на "Хьорман България".

ОЩЕ НОВИНИ

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Стартира изложението на мебелната и дървообработващата промишленост – ТЕХНОМЕБЕЛ

Стартира изложението на мебелната и дървообработващата промишленост – ТЕХНОМЕБЕЛ

От утре в продължение на четири дни близо 100 фирми ще представят машини, софтуер, продукти и материали от последно поколение за индустрията

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

От 23 до 26 април международният формат превръща София в пресечна точка за Източна Европа на мебелната и дървообработващата промишленост

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

Близо 100 са участниците в 20-ото юбилейно издание на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Близо 100 са участниците в 20-ото юбилейно издание на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Изложителите от България и чужбина ще представят над 300 регионални и световни брандове