Хотел Hyatt Regency Sofia получи разрешение за ползване

2225
Заради извънредните мерки обаче хотелът приема резервации от 1 септември.

„Джи Пи Груп“ АД завърши строителството на хотел Hayatt Regency, съобщиха от фирмата. Сградата, която е до паметника на Васил Левски на мястото на старото кино „Сердика" в Coфия, получи разрешение за ползване. 

 

 

Преди дни ви съобщихме, че според консултантската компания за бизнес имоти Cushman & Wakefield Forton заради извънредните мерки се отлага откриването на 1 070 стаи в 4- и 5-звездни хотели в София. Сред тях е и Hyatt Regency Sofia. Той е категория пет звезди и разполага с три подземни и седем надземни нива. Разгънатата застроена площ на сградата е 17 560 кв.м. На седемте му етажа са разположени 183 стаи и апартаменти, два ресторанта, wellness център с плувен басейн, фитнес и салон за красота, зали за събития, лоби бар, ВИП клуб и панорамен бар със зона за отдих и развлечения на покрива с гледка към планината Витоша и центъра.

 

 

Хотелът отговаря на високи изисквания зa ycтoйчивo cтpoитeлcтвo нa cвeтoвни cтaндapти ĸaтo LЕЕD и ВRЕЕАМ. Инвеститор е „Тера Тур Сървиз" ЕООД, а архитектурният проект е на студио „Вамос" ООД.

 

 

Снимка: CityBuild.bg