Изграждат Морски център и модернизират слип за рибарски лодки на пристанище Поморие

57

И двата проекта ще бъдат реализирани по Програмата за морско дело и рибарство


На 22 юли кметът на Поморие Иван Алексиев подписа договор за създаване на Морски център „Магазия за обслужване на рибарско пристанище Поморие“, финансиран по програмата за морско дело и рибарство. Морският център близо до съществуващите „Сграда за ремонтни работилници” и „Административна сграда” ще обслужва пристанищната дейност и ще представлява еднопространствена сграда от стоманена конструкция, носещи стоманени колони, греди и столици, разположена на близо 80 кв.м. Ограждането ще е решено с термопанели с ефективна топлоизолация. Обектът също ще бъде покрит с термопанели и с едноскатен покрив с наклон. Над сградата е предвидена тераса, до която се достига по вита метална стълба. Ще бъде закупено и модерно оборудване, подпомагащо поддържането на рибарските принадлежности и стъкмяването на рибарски мрежи.

Пониженото ниво на морската вода на пристанището в последните няколко години създава трудности при качването на рибарските лодки на съществуващия слип, поради недостатъчна дълбочина на мористата му част, която особено при отлив е над нивото на газене. Именно това налага необходимостта от реконструкция и модернизация. С изпълнението на проекта „Модернизация на слип за рибарски лодки“ се предвижда той да се пригоди в съвременно съоръжение на няколко нива. Това ще допринесе за постигане на общоевропейските цели за намаляване на изхвърлянията на нежелания улов, за повишаване ресурсната ефективност, ограничаване приноса към климатичните промени и опазване на околната среда. Срокът за изпълнение е 14 месеца. Общата стойност на ппроекта е 391 038 лв. без ДДС.

Визуализации и снимка: Община Поморие

ОЩЕ НОВИНИ

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Базата ще разполага с 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални и детски център

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

На 30 септември сградата ще отвари за необичаен учебен ден, който ще запознае жителите на региона с проекта “Шарена фабрика” и предстоящото съживяване на ключови сгради в селото

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5 000 кв.м близо до заводите на "МД Електроник" и "Теклас България"

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Инициативата е част от проекта на българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция