СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изграждат комплекс Capitol Residence зад Централна жп гара в София
 Facebook

Изграждат комплекс Capitol Residence зад Централна жп гара в София23.07.2021 / 15:38 - CityBuild.bg

Проектът с РЗП 108 000 кв.м ще бъде изпълнен до края на 2023г.

 

 

Инвеститор на проекта е PIMK Build-Пловдив, строител е Bulcarp, проджект мениджмънт - PM Project, а eĸcĸлyзивeн бpoĸep и пpeдcтaвитeл - КМV Рrореrtу Маnаgеmеnt. Първата копка се състоя вчера.

 

 

 

 

Комплекс Capitol Residence ще бъде изграден в м-т „Задгарова артерия" на терен от 22 735 кв.м в непосредствена близост и с изграден пешеходен подлез до Централна жп гара и автомобилен достъп от бул. „История Славянобългарска". Проектът ще включва търговски площи, подземно паркиране на две нива и четири жилищни сгради, разположени огледално (две по две), които ще бъдат изградени на два етапа. В тях ще бъдат разположени апартаменти, ателиета и складове.

 

 

 

 

 

Според проектантите IPA-Ivo Petrov Architects (екип арх. Надя Дончева и арх. Антония Янкова), това ще е „мащабен комплекс с изключителен размах и прецизност в детайла, разположен в централна зона с голям потенциал. Начинание, свързано с много предизвикателства, като облагородяване на района, нови комуникации и обслужващи дейности като предвидени магазин, аптека, детски център и площадки, обособени места за спорт и богато озеленени вътрешни пространства."  

 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от София