СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изграждат Център за временно настаняване в с. Дълбок дол
 Facebook

Изграждат Център за временно настаняване в с. Дълбок дол28.04.2021 / 16:23 - CityBuild.bg

В началото на май ще започнат дейности за основен ремонт и преустройство на сградата на бившето училище в селото.

 

Там ще има две социални услуги - Център за грижа за лица с психични разстройства и Център за временно настаняване. Център за временно настаняване предоставя топла храна, грижа и подслон на скитащи и бездомнижители на общината в най-студените зимни месеци. Услугата се предоставя краткосрочно. Центърът се издържа от общинския бюджет. Лицата, които имат доходи заплащат 50% от дохода си за времето на ползване на услугата.

 

Първоначално центърът беше разположен в с. Добродан. Сега там е разположена услугата за дементни и той е преместен в Дълбок дол. Неговата реконструкция ще се осъществи със средства от бюджета на общината и ще бъде на стойност около 98 хил. лв.

 

Центърът за временно настаняване ще разполага с две единични стаи с обща баня, стая за документи, отделен санитарен възел за персонала и приемно помещение. За всяка стая са предвидени самостоятелно легло, гардероб, шкафче за лични вещи, скрин, маса със стол и телевизор. От приемното помещение се осъществява топла връзка с ЦГЛПР. Предвиден е и самостоятелен вход от двора на имота.

 

 

За преустройството и реконструкцията на Центъра за временно настаняване ще бъдат извършени следните строително-монтажните работи: изграждане на тухлена зидария, преградни стени от гипсокартон, окачен таван от пожароустойчив гипсокартон, фасадна и интериорна дограма, фасадна топлоизолация, покривни работи, мазачески и облицовъчни работи, настилки, бояджийски работи, полагане на нова стоманобетонна плоча върху съществуващия гредоред. Ще бъдат изградени ел. захранване, сградна силова и осветителна ел. инсталации, мълниезащита и заземление, система за пожароизвестяване, структурно окабеляване (интернет, видеонаблюдение, сестринска система). Ще се изградят нови ВиК и отоплителни инсталации, както и покривно отводняване. Върху външното прилежащо пространство ще бъде положена тротоарна настилка и ще се обособи малък паркинг за автомобили с 4 места.

 

След проведените обществени поръчки фирма „Билдинг груп-2000“ от Кнежа е избрана за изпълнител на строително-монтажните работи, авторският надзор е поверен на „Троянарх“ ЕООД, а строителният надзор ще се извърши от пловдивската фирма „Кима Консулт“ ЕООД.

 

 
още от Новини

още от Страната