Корпорация LIXIL, част от която е GROHE – световен лидер в оборудването за баня, откри соларен парк

357

Паркът в производствената фабрика в португалския град Албергария-а-Веля е с 2 270 фотоволтаични модула, достигайки общ капацитет от 1 500 kWp


Инвестицията на корпорация LIXIL е част от глобалната й стратегия за опазване на околната среда, която цели да постигне нулеви СО2 емисии до 2050г., като намали влиянието върху околната среда на своята дейност, услуги и продукти.  

На събитието по откриването на соларния парк през месец май присъстваха португалския министър на околната среда и климата Дуарте Кордейро, кметът на община Албергария-а-Веля Антонио Лурейро, ръководителят на завода Жоао Браш и ръководителят на производството на смесители в LIXIL International Йенс Хардер.

Новата фотоволтаична система ще осигури 8% от нуждите за електричество на фабриката. Благодарение на новия соларен парк тя ще намали въглеродните си емисии с повече от 740 тона и ще произвежда около 1,500 kWp на година, което се равнява на захранване за 120 домакинства.

Соларният парк се състои от две отделни части. В едната фотоволтаичните модули са монтиране на земята, а другата е изградена от соларни сенници (навеси), монтирани над паркинга на компанията. Позитивен страничен ефект е, че повече от 270 паркоместа ще са защитени от топлина, студ, дъжд и сняг. Същевременно ще се инсталират и станции за зареждане на електрически автомобили.

 
Снимки: LIXIL

Изграждането на соларния парк в производствената фабрика в Албергария-а-Веля* е част от серия мерки, които LIXIL предприема за по-устойчиви процеси в производствената фабрика за своите продукти, включително термостати с марка GROHE, кухненски смесители, водни системи GROHE Blue и Red и продукти с PVD покритие на GROHE. Други инициативи включват например намаляване на потреблението на вода в производствения процес.  

Фотоволтаичната система следва последните инвестиции в зелена енергия във всички заводи за смесители на LIXIL за GROHE. Соларни паркове вече работят в Клаенг в Тайланд, а в момента такива се създават в Лар и Хемер в Германия.

ОЩЕ НОВИНИ

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

Използваните естествени, висококачествени и високотехнологични материали благоприятстват постигането на оптимално темпериране на сградата през всички сезони, оптимизирането на енергийните разходи, както и намаляването отпечатъка й върху околната среда

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Сградата на филиала е една от 25-те, които се изграждат в момента в София

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Средните продажни цени остават стабилни през първите шест месеца на 2022 г

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян и свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино