Майстори трансформираха непотребни дървени вещи в нещо ново и различно

188

Уникатите от дърво са включени в онлайн разпродажба с благотворителна цел.


Шестима майстори в работата с дърво участваха в дигиталното състезание Timmer Wood Masters 2021. То се провежда за втори път и търси, открива и популяризира българските майстори дърводелци, доказвайки, че майсторството и талантът им имат място във всяко време и епоха.

 

 

Тази година участниците бяха изправени пред предизвикателството да трансформират 6 стари и непотребни дървени вещи. В два кръга бяха избрани 3-ма финалисти, а победител стана Ивайло Борисов, следван от Никола Месалски и Иван Цекин.

 

 

 

 

Уникатите от дърво на тримата финалисти са включени в онлайн разпродажба с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат предоставени в подкрепа на следващото поколение майстори в страната - децата творци от Национална гимназия за приложни изкуства „ТРЕВНЕНСКА ШКОЛА". Сега всеки желаещ да притежава една от дървените вещи може да участва в благотворителната WOOD MASTERpiece разпродажба, която се провежда във Facebook канала Сръчно.

 

 

 

 

Повече информация за състезанието може да намерите тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Harmony - стол за китара

Harmony - стол за китара

Сполучливата комбинация от място за сядане и стойка за инструмента в останалото време е по проект на Матей Борин от Словения

Столът “O-tense” на Константин Ачков получи отличие BigSEE Wood Design Award 2021

Столът “O-tense” на Константин Ачков получи отличие BigSEE Wood Design Award 2021

Той е първият прототип от фамилия мебели, при които има тенсегрити елемент (вид предварително напрегната пространствена конструкция)

Стол от дъб с тапицирана седалка и елегантна облегалка

Стол от дъб с тапицирана седалка и елегантна облегалка

Краката във формата на "А" са вградени в горната част на подлакътника на стола с видима щифтова връзка

Практична сгъваема работна станция

Практична сгъваема работна станция

FOLDER по проект на унгарския дизайнер Sára Kele се адаптира и не изисква много място

Офис и за кучето

Офис и за кучето

Вдъхновението за Drago Desk идва, след като дизайнерът Henrich Zrubec от Словакия бил принуден да работи от вкъщи заради пандемията, а кучето му непрекъснато лягало в краката му под бюрото, оплитайки се в кабелите