СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Наближава конференция "Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи"
 Facebook

Наближава конференция "Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи"08.09.2021 / 15:23 - CityBuild.bg

Събитието ще се проведе на 23 и 24 септември.

 

 

Загубите на вода във водоснабдителните системи създават трудности в почти всички агломерации по света, но най-вече там, където водата не достига. Проблемът изисква незабавно внимание и подходящи действия за намаляване на стреса върху оскъдните и ценни водни ресурси. Няколко големи градове вече са започнали програми, които са насочени към постепенно намаляване на загубите, а и много фирми и ВиК дружества разработват и прилагат стратегии и технологии за контрол на течовете и водните загуби, които се оказват много ефективни.

 

Конференцията "Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи" ще се проведе за десети път и се счита за най-голямата проява по загуби на вода в Балканския регион. За пореден път ще бъдат разгледани наличните най-добри практики и ще бъдат препоръчани най-новите подходи за по-ефективно управление на ВиК системи, с акцент върху намаляване загубите на вода.

 

Национални партньори на БАВ са Съюзът на ВиК операторите в Република България като най-голямата браншова организация, която подпомага развитието и професионалната квалификация на заетите във ВиК сектора, както и Български ВиК Холдинг, основан да подпомага работата на българските ВиК оператори. Събитието е предназначено за ръководители и експерти от ВиК сектора, както и за фирми-доставчици на съответното оборудване за борба с течовете по мрежата.

 

Подробности вижте тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор