СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Schüco AF UDC 80: новата системна платформа на Schüco за елементни фасади
 Facebook

Schüco AF UDC 80: новата системна платформа на Schüco за елементни фасади16.09.2021 / 10:55 - CityBuild.bg

Енергийна ефективност, устойчивост и гъвкав дизайн предоставящи висока степен на дизайнерска свобода при конструирането на елементи.

 

 

Урбанизацията и нарастващото население в световен мащаб налагат градовете да се развиват и във височина. На този фон и с оглед на предимно ограничените парцели в градовете, бързата, спестяваща място доставка и монтаж на фасадни елементи става все по-важна. В зависимост от региона високите жилищни или търговски сгради са изложени на екстремни влияния на околната среда и слягания на конструкциите.

 

Енергийната ефективност, устойчивостта и гъвкавият дизайн са допълнителни фактори, които архитектите, проектантите и производителите на метални конструкции се налага да вземат предвид. Schüco отговаря на всички тези предизвикателства с новата си алуминиева фасадна системна платформа UDC (Unitized Dynamic Construction - унифицирана динамична конструкция), с която отделни обекти могат да бъдат реализирани с висока степен на дизайнерска свобода при конструирането на елементи.

 

 

Системата Schüco AF UDC 80 включва различни варианти на дизайна в рамковата оптика. С видима широчина на профилите само от 80 мм се постига висока степен на прозрачност на фасадата. Във варианта с отваряеми елементи видима широчина на профилите може да бъде оптически намалена до 65 мм. Отделните елементи могат да бъдат с размери до 3 x 4 м и с тегло до 1000 кг.

 

По отношение на енергийната ефективност, Schüco се позовава на Uf стойности > 0,86 W / m²K. А чрез новата устойчива на ветрово натоварване текстилна слънцезащита ZIP Design Screen с интегрирани в профила направляващи водачи, могат да бъдат постигнати ниски стойности на разходи за охлаждане на сградата без това да нарушава фасадната оптика.

 

Предимство на фасадната система Schüco AF UDC80 е високата степен на свобода на проектиране Във фасадата могат да бъдат интегрирани елементи под наклон, елементи от различни материали като ламарина, естествен камък.  

 

 

С възможността за вграждане на моторизирани отваряеми елементи както и обектово разработени плъзгащи елементи, UDC 80 е подходяща система и за многоетажни жилищни сгради. Когато се използват отваряеми елементи с етажна височина на помещението, необходимото обезопасяване се постига чрез прозрачни, интегрирани в профила парапети, които се вписват безпроблемно и деликатно във фасадната оптика.

 

 

Системата Schüco AF UDC 80 може да се комбинира с отваряеми елементи във варианта UDC 80 CV (Concealed Vent - скрито крило). Те могат да бъдат реализирани като прозорци тип клапа отварящи се на горна ос или тип PAF (Parallel-Ausstell-Fenster - паралелно отварящи се прозорци). Отвън, отваряемите елементи на фасадата Schüco AF UDC 80 CV не се различават по нищо от фиксираните панели Schüco AF UDC 80. Това създава максимална прозрачност и хармоничен дизайн на фасадата.

 

 

Само от вътрешната страна при системата UDC 80 CV дръжката на прозореца издава наличието на отварящи се елементи. Фасадната система Schüco AF UDC 80 SG (Алуминиева фасада, съчетаваща динамична конструкция и структурно остъкляване) изглежда впечатляващо отвън с експанзивния външен вид на изцяло стъклена фасада, докато отвътре дизайнът й е на фасада с видима широчина на профилите само 80 мм.

 

 

Изцяло стъклената унифицирана фасадна система съчетава гъвкавост и висока енергийна ефективност с атрактивен външен вид и максимална прозрачност чрез големите размери на остъклените елементи. Предлагат се три различни решения за залепване на изолационното стъкло към носещата конструкция: директно залепване към носещата конструкция, залепване посредством анодизиран адаптерен профил или залепване към рамка за лесна подмяна на стъклопакет при необходимост.

 

Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.

 

https://www.alukoenigstahl-inow.com/bg/product-overview/?topic=smart&brand=schueco

 

 
още от Новини

още от Баш майстор