СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
С новите четири станции на метрото утре пускат и новата жп спирка Горна баня
 Facebook

С новите четири станции на метрото утре пускат и новата жп спирка Горна баня23.04.2021 / 17:45 - CityBuild.bg

На нея ще спират всички влакове, пътуващи по направлението между София и Перник.

 

С пускането на продължението на трета метролиния до Горна баня от утре в експлоатация влиза и новоизградената жп спирка Горна баня с  две зали-чакални с пейки. По този начин ще бъде създадена удобна връзка между влак и метро за пътуващите от цяла Югозападна България (регионите Петрич, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Радомир и Перник).

 

 

Директната връзка на влаковете с метрото на жп спирка Горна баня значително ще облекчи трафика в централните райони на София и е удобна възможност за клиентите на БДЖ за директен превоз към всички възлови точки на столицата с изградената мрежа на „Метрополитен" ЕАД. Това ще бъде и още една възможност за пътуване на всекидневно придвижващите се до работните си места от по-малките населени места, чрез която се цели привличането на повече клиенти към използването на екологосъобразния железопътен транспорт и намаляване отделянето на вредни емисии в големите градове.

 

Снимки: Дневник

 

БДЖ подготвя и отварянето на билетна каса на новата жп спирка, както и ще бъдат поставени машини за продажба на билети за влак в станцията на метрото. От новата жп спирка "Горна баня" има транзитен тунел до спирката на автобуси 11, 102, 60 и 73.

 

 
още от Новини

още от София