СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Община Пловдив започна мащабен ремонт на улици в кв. „Гладно поле“
 Facebook

Община Пловдив започна мащабен ремонт на улици в кв. „Гладно поле“23.09.2021 / 16:40 - CityBuild.bg

Стойността на проекта е малко над 12 млн. лв., като 9,5 млн. лв. е европейското финансиране.

 

 

Стартира обновяването на кв. „Гладно поле" със средства от ОП „Региони в растеж". Община Пловдив ще участва със съфинансиране, с което ще се подмени подземната ВиК комуникация. Проектът е разделен на три етапа за рехабилитация на улично платно, нови тротоари, озеленяване, осветление. Първата обособена позиция е на стойност 3,2 млн. лв. и включва изграждане на улична мрежа с благоустрояване и паркиране, подземна инфраструктура и зелена зона за широко обществено ползване на булевард „Санкт Петербург", улица „Тодор Гатев", а срокът на изпълнение е 180 работни дни.  Втората обособена позиция е реконструкция на ул. „Лев Толстой" от ул. „Ген. Радко Димитриев", на стойност 1,7 млн. лв., срокът за изпълнение е 120 работни дни.  Третата позиция е рехабилитация на  съществуващата улица „ Богомил" от ул. „Лев Толстой" до бул. „Санкт Петербург" и ул. „Радко Димитриев" от ул. „Лев Толстой" до ул. „Георги Странски". Стойността е 6,4 млн. лв., а срокът за изпълнение е 177 дни. 

 

 

Планира се поетапно строителство, но строителните обекти, които трябва да се реализират са доста, а има и съответните срокове за изпълнение и усвояване на средствата от оперативните програми. Ккметът на район „Източен" Иван Стоянов допълни, че Министерство на отбраната е дарило терен на Община Пловдив, където ще се проектира нова улица, пресечка на ул. „Георги Странски", и така зоната около военното поделение ще се облагороди.  За момента северното платно на бул. „Санкт Петербург" няма да се затваря, тъй като ще се ремонтира само тротоарът и ще се подменят бордюрите. Едва когато се стигне до фрезоване на асфалта, движението на автомобилите ще бъде пренасочено, но се очаква полагането на новата настилка да стане бързо, тъй като няма да има подмяна на водопровод.  Затварянето на улиците ще става поетапно и на участъци, за да не се затруднява трафикът. 

 

 

Продължителността на проекта е 30 месеца. Предвижда се изграждане на улична мрежа (главна и второстепенна) с благоустрояване и паркиране в рамките на пълния уличен профил, включително на пълна подземна техническа инфраструктура и зеленина за широко обществено ползване (бул. „Санкт Петербург", ул. „Тодор Гатев" - в участъка от ул. „Богомил" до о.т.85). Ще бъде реконструирана и разширена ул. „Лев Толстой" (от ул. „Генерал Радко Димитриев" до ул „Богомил") и ще бъде изпълнено улично озеленяване. Ще бъдат рехабилитирани улиците „Богомил" (от ул. „Лев Толстой" до бул. „Санкт Петербург") и „Радко Димитриев" (от ул. „Лев Толстой" до ул. „Георги Странски"), като е включено и улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи.

 

 
още от Страната

още от Новини

още от Избрано