Офис с различни интериорни похвати в ограничено пространство

40

Работните места са проектирани така, че да не се виждат инсталации и да отговарят на нуждите на дизайнерите


Офисът с площ 85 кв.м се състои от конферентна зала, санитарен възел, кухненски кът, основна работна зала и кабинет. Използвани са фурнир и орех в комбинация с МДФ, боя „мат” - междинен цвят, обединяващ фурнира с черния метал, тапети, микро-мармо и алкантара за декоративно пано и врата. Работните места са проектирани така, че да не се виждат инсталации и да отговарят на нуждите на дизайнерите. Всички документи и помощни материали, диспенсър за вода и други са скрити в шкафове до таван, преминаващи в ламперия по стена.  

Кабинетът е отделен посредством стъклена витрина и текстилна завеса. Акцент е бюрото, изпълнено по проект, в композиция с дизайнерско осветителното тяло над него. Всички аксесоари са подбрани внимателно.

В коридора са съчетани материали по под, стени и тапетни врати, обработени с различни покрития: текстил, фурнир, микро-мрамо и алкантара, без да се пренебрегват важните за всеки интериор на студиото произведения на изкуството.

Предизвикателство е да се покажат различни интериорни похвати в ограничено пространство и същевременно те да кореспондират, казват от „Маранд Дизайн“.

В конферентната зала маса с мраморен плот се допълва от тематичен тапет, който създава усещане за по-голямо помещение. Акцентите са решени в синьо - цветът на 2020 година, когато е завършен интериорът.

Открити етажерки с огледални гръбчета отразяват елементи от красивата фреска, а мостри са функционално разпределени зад рингловани врати с минималистични метални дръжки, изработени за конкретния проект.

Банята е продължение на коридора – в нея са използвани микро-мармо, в допълнение с гранитогрес "терацо". Проектирани са декоративни и полезни ниши, криещи зад огледалните си врати полезни обеми. Осветителите тук са дифузни, скрити в алуминиев профил, отделящ тавана от стените и създаващ равномерна и мека осветеност.

ОЩЕ НОВИНИ

Вдъхновение от италианския дизайн и архитектура от 70-те

Вдъхновение от италианския дизайн и архитектура от 70-те

Бутикът съчетава съвременна елегантност с лукс, отразявайки очарователния милански стил

Главният офис на изданието Albanian Post в Тирана

Главният офис на изданието Albanian Post в Тирана

Разположена в сърцето на града, централата е препратка към все по-развиващата се медийна среда  

Градски музикален павилион

Градски музикален павилион

Ремонтираното пространство City Music в Херцег Нови в Черна гора разкрива средновековни пластове и автентичността на интериора на сградата, която е била почти напълно загубена с ремонт през 60-те години на миналия век    

Почина архитектът, който превърна циментова фабрика в свой дом и студио

Почина архитектът, който превърна циментова фабрика в свой дом и студио

На 14 януари си отиде 82-годишният испански архитект Рикардо Бофил

MicroHousing

MicroHousing

Проектантската задача на Prostorne taktike е била да завърши реконструкцията на апартамент на приземния етаж от 27 м2 в Сплит, Хърватия

Впечатляващ апартамент с панорамен вид към центъра на Киев

Впечатляващ апартамент с панорамен вид към центъра на Киев

Преобладават натурални материали и топла цветова гама, а някои текстури имитират метална повърхност, което добавя изисканост заедно със смелите решения за креативни осветителни тела и картини