14 000 m² остъклена окачена фасада от Reynaers покрива сграда в Истанбул

3808
Инсталирани са и 76 врати с индивидуален дизайн, както и 900 м2 остъклени парапети.

Now Bomonti на 30 етажа е сграда със смесено предназначение /офис и жилища/. Иновативна както по форма, така и като концепция, тя е с дизайн от Tabanlıoğlu, водещ архитектурен офис в Турция.

 
Архитектурата на Now Bomonti e в хармония с ландшафта и градската среда. Приземният етаж отговаря на околния релеф, следващите нива кореспондират с височината на заобикалящите сгради, а горната част предлага гледки към града и Босфора. Отличителна черта на сградата е включването на балкони и тераси, проектирани специално за нивото, на което са разположени, и достъпни за всички апартаменти или офиси.

 

 

Стратегията за остъкляване в Now Bomonti осигурява не само най-добрите гледки, но позволява и естествена светлина в жилищните и работните пространства. Това се дължи на Reynaers. Използвана е отличната система за окачена фасада Concept Wall® 60 /CW 60/. Системата отговаря на най-високите изисквания за водо- и въздухонепроницаемост, устойчивост на вятър и топлоизолация, може да се прилага за наклонени или извити конструкции, предлага възможност за интегриране на троен стъклопакет, различни варианти на дизайн и широка гама профили.

 

 

В сградата са използвани още плъзгащите се системи Hi-Finity и CP 155. Първата система - Hi-Finity, има свръхтънък дизайн в комбинация с висока здравина, енергийна ефективност и минималистичен дизайн. За по-високо ниво на комфорт скритият мотор позволява отваряне на вентилационните отвори с натискане на бутон или чрез свързване на двигателя към система за домашна автоматизация.

 

 

Concept Patio® 155 /CP 155/ е висококачествена система за плъзгане и повдигане, която може да бъде модернизирана за постигане на още по-добри изолационни стойности. Тя се предлага с различни възможности за отваряне, а опцията нисък праг подобрява достъпността на сградите. Решенията за автоматично отваряне гарантират максимален комфорт, повдигателната система позволява създаването на остъклени врати с екстремни размери и тегло до 400 кг, а освен това, CP 155 може да отговаря на клас 2 на устойчивост срещу взлом.

 

 

В Now Bomonti са инсталирани и 76 врати Concept System® 68 /CS 68/ на Reynaers. Системата е с висока стабилност, топлоизолация, огнеустойчивост и повишена сигурност, отваряща се навътре и навън, с широка гама брави, които отговарят на всички изисквания за заключване. Освен това, вградените врати CS 68 се предлагат с различни прагови решения.