СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Павилионът на домакините на Expo Milano 2015 - Италия
 Facebook

Павилионът на домакините на Expo Milano 2015 - Италия09.02.2015 / 13:31 - citybuild.bg

Форумът ще се проведе от 1 май до 31 октомври под мотото „Да изхраним планетата, енергия за живот".

 

Павилионите на Expo Milano 2015 са като гигантски визитки на всяка страна. Временната сграда се превръща в обект, сниман и публикуван по целия свят. С инвестициите за изграждане и функциониране на всеки павилион правителствата се надяват да имат добра възвръщаемост. 

 

В Милано ще има повече павилиони от Шанхай, където през 2010 г. се проведе предишното световно изложение. Целта на италианските организатори е да се вдигнат 60 постройки, докато в Шанхай имаше 42. Концепцията за мастерплана на експото в Милано е резултат от съвместната работа на петима архитекти: Стефано Боери, Ричард Бърдет, Марк Риландер, Жак Херцог и Уилям Макдона. 

 

Започваме разходка из многобразието от павилиони, като пръв ви представяме павилиона на домакините - Италия:

 

 

Nemesi & Partners, Proger SpA заедно с Bms Progetti Srl спечелиха търга за италианския павилион. Отборът победител ще проектира не само Pavilion Palazzo Italia, но и редица други сгради, павилиони и пространства в рамките на изложбената площ. Всъщност, Palazzo Italia ще бъде единствената сграда, която ще остане за постоянно след приключването на Експо Милано през октомври. Тя ще облужва града като център на технологичните иновации.

 

 

Дървото на живота" за 45 милиона евро ще е на шест етажа, висока е двайсет и пет метра и ще разполага с бар и панорамен ресторант на последния етаж.

 

 

 

Сградата включва открит площад на партерния етаж, който води до други функционални пространства като изложбени площи, офиси, заседателни зали, както и втори покрит площад.

 

 

Устойчивостта е важен аспект. Специална система за отопление и охлаждане гарантира, че вътрешната температура е постоянна, а покривните озеленени градини имат и фотоволтаични панели. За фасадата, наподобяваща клони в гъста гора, е използван изключително интересен иновативен продукт на Италчименти Груп - биодинамичният цимент i.active BIODYNAMIC. Устойчив и издръжлив, той притежава много добри визуални качества с възможности за иновативни форми (тънки сглобяеми архитектурни елементи със сложна геометрия) и свойства за пречистване на въздуха. За сградата са използвани повече от 750 индивидуални биодинамични панела. 

 

 

 

Организаторите очакват над 24 милиона души да посетят експото, което се провежда на площ от 1.7 млн. кв. м. На него ще участват 147 страни от цял свят. България също потвърди участие, но се оказа, че вместо отделен павилион, се обмисля възможност страната ни да присъства с малък щанд в клъстер с развиващи се държави

 

*ТАЗИ СЕДМИЦА ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПО-ИНТЕРЕСНИТЕ ПАВИЛИОНИ НА ЕКСПО МИЛАНО 2015.

 

Ема Димитрова 

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от Любопитно