„Иво Петров Архитекти” получиха награда за Britanica park school

1428
Отличието е на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

 

Заради извънредните обстоятелства наградените от Столична община в различните области на културата бяха представени на 17 септември във филм, излъчен по БНТ1. В категорията "Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда" наградата получиха „Иво Петров Архитекти” ООД (арх. Весела Николова, арх. Димитър Димитров, арх. Невена Данева и арх. Цветан Петров) - за сградата на Парк Училище Британика.

 

Първото в страната училище от ново поколение в кв. Драгалевци предлага висококачествено обучение за деца от 2,5 години (детска градина) до 12 клас. Сградата, разделена на 7 корпуса, е проектирана по най-новите стандарти и е изградена според принципите за пасивна къща: изградена е самостоятелна фотоволтаична система, водата е в изворно състояние благодарение на специална технология, а строителните материали са изцяло екосъобразни (вижте подробности за проекта тук).

 

 

Номинирани в категорията бяха: арх. Борислав Богданов ("Амфион" ЕООД) - за Апарт общежитие в "Студентски град", и арх. Пламен Братков (Aedes) - за сградата със смесена функция на ъгъла на ул. „Здраве“ и ул. „Родосто" (на снимките долу в този ред).

 

 

 

Останалите отличени вижте тук.