СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Плъзгащи се, прозоречни и системи за врати Schüco показа ALUKÖNIGSTAHL на BAU 2019
 Facebook

Плъзгащи се, прозоречни и системи за врати Schüco показа ALUKÖNIGSTAHL на BAU 201907.02.2019 / 10:26 - CityBuild.bg

Те предлагат подобрени технологии за управление и нова визия.

 

Тази година марките Schüco и Jansen на концерна ALUKÖNIGSTAHL International представиха на изложението в Мюнхен единствените по рода си иновации и подобрения в сферата на профилните системи за дограми и фасади, автоматизацията и сигурността, като в сравнение с предишното изложение имаше повишен интерес към предлаганите от Schüco продукти.

 

Плъзгащи се системи

 

Плъзгащите се системи, представени на изложението преди две години - Schüco ASE 60 и Schüco ASE 80.HI, сега са налични и с механизирания обков Schüco TipTronic - нова технология за управление и задвижване на плъзгащите се врати. Теглото на крилото, което  може да бъде до 600 кг и 12 различни видове отваряне, дават голяма свобода на възможните реализации. Дължината на движението на крилото спрямо вида отваряне може да бъде до 18 м. Механизираният обков прави възможно също така директната връзка на плъзгащия се елемент с елементите за сградна автоматизация и спомага за по-бързото и лесно въвеждане в експолатация на продукта.

 

При плъзгащата се система Schüco ASE 67 PD има подобрения за максимална гъвкавост и трансперантност. Те се изразяват в два възможни варианта на касата, нов вид заключване в зоната на застъпване на двете крила, който прави възможно заключването и при отворени крила. Разработен е и минималистичен дизайн на дръжката на профила при застъпване на двете крила. InWall е нов вид отваряне, при което крилото в отворен вариант изцяло е скрито в интегриран в стената отвор. Отварянето е само ръчно и допълнителните профили гарантират лесното и безпроблемно преминаване на плъзгащата система в стената. Стандартната дръжка в зоната на застъпване на двете крила при вида InWall не може да се използва поради своята изпъкналост, затова се интегрира дръжка тип лайсна.

 

 

Плъзгащата се система X-Sight Concept е панорама дизайн с нова визия, която поставя нови стандарти в областта на дизайна и комфорта. Системата е произведена от стъклофазерен профил, който прави възможна максимално тънката видима ширина в зоната на застъпване на двете крила, само от 30 мм, и едновременно с това възможно най-висока топлоизолация. Характерното за новата система е изцяло скритата каса в пода, тавана и стените. Преминаването навън става чрез безбариерен праг, а вариантите на отваряне са многобройни, с възможност на избор между две или три коловоза.

 

Прозоречни системи

 

Системата Schüco AWS 75 PD.SI гарантира трънки видими ширини и максимална трансперантност при алуминиеви отваряеми елементи - класически прозорец, прозоречна лента или за вграждане във фасада. Системата се характеризира с профили в една равнина отвътре, строителна дълбочина от 75 мм, видима ширина от 55 мм, дебелина на стъклопакета от 26 мм до 50 мм, топлоизолация Uf до 1,7 W/(m2K), шумоизолация до 46 dB и клас на защита от влизане с взлом RC2 (WK2).

 

 

Системи за врати

 

Новата система за врати Schüco AD UP 75 е със 75 мм строителна дълбочина и е предназначена за универсална употреба за обекти с голям човекопоток и като дизайнерски вариант за жилищни сгради. Трите алуминиеви капачки допринасят за висока устойчивост и функционална сигурност. Многообразните варианти на крилото и скритите панти, в комбинация с контрола на достъп, се грижат за голямата свобода при проектиране. Новата система има идентичен начин на производство с останалите системи, благодарение на подобния конструкционен принцип и използването на подобни части. Системата се характеризира със строителна дълбочина от 75 мм, видима ширина от 170 мм, дебелина на стъклопакета от 13 мм до 53 мм и дебелина на панела между 48 мм и 56 мм. Системата достига до коефициент на топлоизолация Uf =1,6 W/(m2K) и клас на защита от влизане с взлом RC2 (WK2).

 

Schüco AD UP 75 е налична и с плътен вариант на панела на крилото, при който е възможно съответно едностранен пълнеж (каса и крило в една равнина само от едната страна) или двустранен пълнеж (каса и крило в една равнина и от двете страни - Schüco AD UP 90 BL). Иновативното при новите системи е, че захващането на панела става без залепване, механично чрез винтове, като по този начин се гарантира сигурна, бърза и ефективна изработка. Системата Schüco AD UP 90 BL отговаря на високите изисквания за енергийна ефективност и дизайн. Строителната ѝ дълбочина е 90 мм, а дебелината на пакета е 82 мм.

 

 

*Вижте интересни подробности за новите фасадни системи Schüco, представени на изложението BAU 2019.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Дограми - Статии