СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
МРРБ предостави на Столична община безвъзмездна финансова помощ за обновяване на Театър „София“
 Facebook

МРРБ предостави на Столична община безвъзмездна финансова помощ за обновяване на Театър „София“17.09.2021 / 11:30 - CityBuild.bg

Проектът е на обща стойност 9 770 197 лева

 

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж"  2014-2020 - Захари Христов, подписа на 15.09.2021г. договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Столична община за изпълнението на проект BG16RFOP001-1.001-0008-C01 „Развитие на културната инфраструктура в Столична община чрез инвестиции в обновяване на Театър „София" - район Оборище".

 

 

Проектът е на обща стойност 9 770 197 лева, от които 5 500 000 лв. се предоставят като безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020.

 

 

В рамките на проекта е предвиден комплекс от дейности, свързани с реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в Театър „София", както и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания в съответствие със съвременните стандарти и нормативни изисквания. С подмяната на вътрешната планировка на етажите ще бъде повишена функционалността на площите и оптималното им оползотворяване за целите на дейността на театъра, като ще се подобри комфорта и качеството на преживяването на посетителите.

 

 

Необходимостта от съвременна, модерна, отговаряща на динамично нарастващите изисквания на посетителите културна инфраструктура, е от важно значение за позициониране на София в европейския културен календар като привлекателна културна дестинация. Следователно, успешната реализация на този проект ще съдейства за  изпълнението на една от важните стратегически цели Столична община.

 

 
още от Новини

още от София