СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
САБ предоставя на КАБ помещения под наем в Централния дом на архитекта
 Facebook

САБ предоставя на КАБ помещения под наем в Централния дом на архитекта31.03.2020 / 10:28 - CityBuild.bg

С договор се урежда и цялостно съвместно ползване на материалната база в страната от двете организации.

 

На 24 януари Управителния съвет на Съюза на архитектите реши да предостави помещения на ул. „Кракра" 11 за нуждите на централното ръководство на Камарата на архитектите. На 16 март беше подписан договор между Съюза и Камарата, с който се урежда не само този случай, но и цялостно съвместно ползване на материалната база в страната от двете организации (в Благоевград, Враца, Пловдив, Силистра, Смолян, Стара Загора, Плевен).

 

 

Според председателя на САБ проф. д-р арх. Тодор Булев с този договор ясно се изявява волята на ръководствата на двете организации да работят в тясна връзка, да си сътрудничат и да се подпомагат. „Централното ръководство на КАБ от години се лута от адрес на адрес, което няма как да не влияе на авторитета на организацията. От друга страна, с това решение на УС на САБ и сключения договор не само се подобрява и уплътнява заетостта на помещенията в Централния дом на архитекта, а и на тези в страната", казва арх. Булев.

 

Снимки: CityBuild.bg

 

Арх. Тодор Булев се обръща към членовете на САБ с призив този договор да бъде разглеждан като реална и важна крачка за сближаване между САБ и КАБ, за подобряване на взаимодействието и единни действия. „Няма по-естествено нещо за двете сродни организации, които искат да работят заедно, от това техните ръководства да са под един в Централния дом на архитекта", добавя арх. Булев.

 

 
още от Новини

още от София