СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Schüco представи темата акустика на изложението BAU 2019
 Facebook

Schüco представи темата акустика на изложението BAU 201922.02.2019 / 12:25 - CityBuild.bg

Марката, предлагана от ALUKÖNIGSTAHL, постави нови акценти и при темата безбариерност.

 

Акустика

 

Една от застъпените и представените от Schüco теми на изложението BAU 2019 е акустиката, в частност шумът, който навлиза отвън и пречи на здравословното състояние на хората и комфорта им на живот. Един от начините, които марката предлага намаляване на шума, е интегрирана в прозореца вентилация, която се планира да бъде на пазара през есента - Schüco AWS 90 AC.SI за жилищни сгради и Schüco AWS 120 AC.SI с паралелни стъкла за офисни сгради, като при тази система вентилацията става през пространството между двете стъкла.

 

Schüco разработва и системата ANC (AKTIVE NOISE CANCELLATION), при която се противодейства на дразнещия шум с друг шум. Системата може да бъде вградена в прозорци и плъзгащи се врати и служи за вентилация и шумоизолация. Този модул в момента е на ниво разработка и се планира да съдържа вертикален вентилационен канал, интегриран високоговорител, микрофон и абсорбиращ материал.

 

На панаира бяха показани и новите абсорбиращи шума фасадни елементи Schüco Lochblech Absorber-Paneel, Schüco FACID Absorber-Panell, Schüco ALB Absorber-Lamelle и Schüco Mikroperforierte Profile. Schüco планира да пусне на пазара акустичен софтуер - Schüco SOUNDCAL, който изчислява акустиката на елемента в частност за прозорците и фасадите на Schüco, както и DIGITAL ACOUSTIC LAB (DAL), чрез който проектанти, архитекти и инвеститори могат да изчислява въздействието на външния шум върху прозорците и фасадите в зависимост от стъклопакета.

 

 

Безбариерност

 

Schüco поставя нови акценти и при темата безбариерност - като разглежда понятието като възможност всеки човек да може да се движи без препятствия в своето жилищно пространство и да борави с прозорците и вратите самостоятелно, без чужда помощ, с възможно най-малки оперативни сили. Марката разработва нов нисък праг в комбинация с максимално лесна употреба. Вече са възможни безбариерни прагове при системите с 70 мм, 75 мм и 90 мм строителна дълбочина, с интегрирана уплътнителна система с клас на защита при кос дъжд 9А при максимални размери на крилата 2.500 х 1.300 мм (Ш х В).

 

 

*Вижте интересни подробности за системите за сигурност, вентилация и слънцезащита Schüco на ALUKÖNIGSTAHL, представени на изложението BAU 2019.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Дограми - Статии