СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Представиха предложение за спортна площадка в Княжеската градина
 Facebook

Представиха предложение за спортна площадка в Княжеската градина13.10.2021 / 09:30 - CityBuild.bg

Заключителната дискусия ще се проведе на 19 октомври.

 

На 7 октомври се проведе онлайн обществено обсъждане на виза за инвестиционно проектиране на спортна площадка в парк „Княжеска градина" между „Ген. Гурко" и езерото - на занемарен празен терен в парка без ясно предназначение, без дървета и особена зеленина, с малко чакъл и стара настилка.

 

 

Предложението на район „Средец" е за изграждане на площадка за няколко спорта с подходяща постоянна акрилна настилка, осветление и ограда. Минуси на предложението са, че е необходим за съгласуване и одобряване инвестиционен проект, осигуряване на финансиране, строително-монтажни работи, намаляване на вегетативните площи в парка (макар и незначително). Плюсовете са, че теренът е подходящ - равен, без висока растителност, че разходите за изграждането и поддръжката на площадката ще бъдат ниски, че игрището ще може до се използва в по-голямата част от годината, че съществува инфраструктура в непосредствена близост, което ще улесни изграждането на осветление, а освен това в район „Средец" липсват подобни обекти.

 

 

Писмени становища, мнения и предложения относно визата се адресират до кмета на район „Средец" и могат да се подават до 17:00ч. на 15 октомври в деловодството на района на ул. "Леге" 6, ет. 1, задължително към входящ № РСЦ21-ВК08-1657, или на електронна поща m.vuchkova@sredec-sofia.org със задължително посочване на имена и данни за контакт на подателя. Разяснения по визата  и преглед от заинтересованите лица може да се осъществи след предварителна заявка на тел. 02 948 43 55, всеки работен ден от 9.00ч. до 17.00ч. Заключителната дискусия ще се проведе на 19 октомври (вторник) от 17.30ч. на интернет адрес тук.

 

 

На въпрос какво се случва с предвидената детска площадка в Княжеската градина, по време на представянето беше отговорено, че няма информация за нея да има осигурено финансиране. От района съобщиха, че имат две концепции за тази малка част от цялата детска зона.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София