СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Представиха проекта за стадион "Локомотив" в Пловдив
 Facebook

Представиха проекта за стадион "Локомотив" в Пловдив22.04.2021 / 10:29 - CityBuild.bg

Строителството на трибуна "Бесика" може да започне най-рано в края на месец май.

 

 

Идейният проект за цялостната реконструкция на стадион "Локомотив" беше представен във вторник в Община Пловдив. Това стана в присъствието на кмета Здравко Димитров, заместниците му Георги Титюков и Пламен Райчев, Живко Желев - управител на фирмата, която ще извършва строителството, както и архитект Роман Пещерски.

 

 

 

 

Първо ще бъде изпълнена трибуна Бесика, която е най-важна за феновете на „Локомотив". В приземното ниво е предвиден музей, феншоп и заведения. По изискване на УЕФА покритите места ще са 70 процента.

 

 

 

 

Централната трибуна ще е на 5 нива. На първото ниво ще има два реда с трибуни, които могат да бъдат премахвани и на тяхно място да се осигурят места за хора в неравностойно положение. Ще има изцяло нова ВИП зона, административни помещения, конферентни зали, две телевизионни студиа, кабини за журналистите, заведение и др. Общият капацитет на обновеното съоръжение ще е около 14 000 места, а трите трибуни (без централната) - около 9 000 зрители. 26 реда ще има на всяка трибуна, а секторът за гости ще е на южната трибуна, от западната страна. 

 

 

Проектът е входиран за одобрение в общината. Централната трибуна ще остане на идейна фаза, докато не се осигури необходимото финансиране. В 14-дневен срок би трябвало проектът за "Бесика" да бъде одобрен и да се издаде разрешение за строителство. След това ще тече нов 14-дневен срок за обжавлане. Това означава, че строителството може да започне най-рано в края на месец май.

 

Източник: Plovdiv24.bg

 

 
още от Новини

още от Страната