Професионалисти от големи компании дават съвети за нашите жилища

262
Събитието „Домът на бъдещето“ ще се проведе онлайн на 16 септември.

 

Ето и участниците в четирите панела:

 

Зелен дом (9.30 часа)

 

Събитието ще бъде открито с темите за устойчивост и зелени решения, обединени в панел „Зелен дом", а специален гост ще бъде Димитър Димитров, CEO на „Алтерко" и ръководител на r&d дивизията на компанията, който ще представи съвременните възможности за автоматизация на дома.

 

Един от най-добрите и награждавани архитекти у нас арх. Павел Янев от ALL in STUDIO ще отговори на въпроса „Как да ремонтираме и обзаведем дома ни, за да е модерен и след 10 години", докато Стефан Антонов, мениджър Техника в ДАУ Бента България, ще разкаже за енергийната ефективност на жилищата.

 

Инж. Наталия Петрова, мениджър Бизнес развитие в направление „Системи за домашна автоматизация" в Schneider Electric, ще разкаже защо компанията е глобален лидер в енергийния мениджмънт и автоматизацията с богато продуктово портфолио за електроразпределение.

 

Красив дом (10.30 часа)

 

Дискусионният панел „Красив дом" събира на една маса топ експертите в страната с фокус върху архитектура и интериор. Борис Главчовски, управител на „Хьорман България", ще представи тенденциите при външните врати.



Водещият архитект на ATG Design Ивета Попова ще разкаже за комбинацията между архитектура и изкуство, а нейният колега Велко Стратиев от INDORIO ще ви запознае с предпочитаните цветове в интериора и как те ни влияят. Ваня Иванова, маркетинг мениджър на Legrand Bulgaria, ще говори за най-новите технологии в категорията „Електрически ключове и контакти".

 

Сигурен дом (11.30 часа)

 

Темата за сигурността продължава да бъде водещ акцент и в панел „Сигурен дом", а експертите ще дискутират възможностите да защитите дома си. Пред камерите застава инж. Стефка Иванова, директор „Управление на неавтомобилни продукти" в „ДЗИ - Общо застраховане" ЕАД, за да разгърне портфолиото от възможности при избор на застрахователен продукт.



Юлиан Софрониев, главен изпълнителен директор и основател на „Биодит", ще говори за най-новите тенденции за защита на дома.

 

Какви са най-търсените имоти и защо недвижимите имоти са една от най-добрите инвестиции ще обясни Евгени Василев от Arco Real Estate. Управителят на една от най-големите агенции за недвижими имоти у нас ще представи и част от най-добрите предложения за „Сигурен дом" към момента.

 

Достъпен дом (12.30 часа)

 

В панела „Достъпен дом" се очаква Галя Йорданова, изпълнителен директор на Gaida.ai - компанията, която създаде портала за имоти enoti.bg и платформата за финансиране на имоти musketari.bg. Тя ще даде експертно мнение за това колко може да струват ремонтните дейности на жилището и колко можем да спестите, ако при настоящите условия рефинансирате ипотечния си кредит. 

 

От Пощенска банка пък ще коментират актуалните тенденции при ипотечното кредитиране, докато Милен Тихомиров от Bear Builders ще каже колко струват ремонтните дейности на двустаен, тристаен апартамент и къща в София.

 

Събитието „Домът на бъдещето" ще се излъчи онлайн на 16 септември (четвъртък) и ще бъде достъпно във фейсбук страниците на profit.bg, idei.bg, novini.bg и woman.bg. Модератор и водещ на експертните дискусии е Мария Силвестър.

ОЩЕ НОВИНИ

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Марката за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu подготвя още един хотел в България - на брега на Черно море във Варна

Близо 100 са участниците в 20-ото юбилейно издание на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Близо 100 са участниците в 20-ото юбилейно издание на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Изложителите от България и чужбина ще представят над 300 регионални и световни брандове

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

Обновена е сградата на Двореца на културата в Перник

Обновена е сградата на Двореца на културата в Перник

Ремонт с подобни мащаби по сградата не е правен от нейното откриване

Шоурумът на ЕТЕМ в Пловдив получи престижна награда DIBLA DESIGN AWARDS

Шоурумът на ЕТЕМ в Пловдив получи престижна награда DIBLA DESIGN AWARDS

Отличията за интериорен и продуктов дизайн са авторитетна оценка за професионализъм и талант

Детският обучителен център към Регионалния етнографски музей на открито "Етър" приема най-малките си посетители в нова сграда

Детският обучителен център към Регионалния етнографски музей на открито "Етър" приема най-малките си посетители в нова сграда

Тя е изградена на мястото на старата дървена сглобяема къщичка (38 кв. м), където от 2013 година децата се запознаваха с различни занаяти и домашни дейности