СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Район „Лозенец“ си възвърна владение върху имот във „Витоша-ВЕЦ Симеоново“
 Facebook

Район „Лозенец“ си възвърна владение върху имот във „Витоша-ВЕЦ Симеоново“28.04.2021 / 09:30 - CityBuild.bg

Той се намира на ъгъла на бул. „Симеоновско шосе“ и ул. „Асен Разцветников“.

 

 

В петък в присъствието на служител на МВР и на служители от районната администрация приключи процедурата по влизане във владение в общинския имот. Докато течеше предупредителният срок, досегашните обитатели установиха контакт с района и осигуриха свободен достъп. На свой кметът на район „Лозенец" Константин Павлов е обещал съдействие за това част от имуществото, което е останало неприбрано, да бъде изнесено тази седмица.

 

 

 

 

С помощта на озеленителите на района ще започне облагородяване на мястото. „Възложили сме на лицензиран геодезист спешно да трасира контурите на парцела с точните им координати, за стане ясно доколко вътрешните и външните огради са на мястото си. За съжаление, въпреки че поискахме, не получихме целево финансиране за влизането във владение и усвояването на имота, поради което ще разчитаме на собствени сили и въпреки по-бавните темпове, няма да се впускаме в разходоемки начинания", казва Павлов и допълва, че тъй като районът не разполага с друга открита площадка в тази си част, ще я използват за нуждите на екипа по озеленяване, за което съществува остра необходимост, от което на първо време районът се надява да реализира икономии. Подобна база е разположена върху общински имот в близост до Зоопарка, който до миналата година беше с подобен статут.

 

„Впоследствие ще помислим как гражданите на квартала да се възползват от мястото, докато дойде времето да бъде изградено бъдещото кръстовище, тъй като част от терена вероятно ще влезе в обхвата му. Предстоящото разширение на кръстовището е още една належаща причина да задействаме процедурата по изчистване на владението въпреки липсата на финансиране", казва още районният кмет.

 

 

 
още от Новини

още от София