СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Разчистват терена за училище и детска градина в „Манастирски ливади-запад“
 Facebook

Разчистват терена за училище и детска градина в „Манастирски ливади-запад“20.07.2021 / 16:32 - CityBuild.bg

Теренът е предоставен на Столичната община от Фондация „13 века България“ със съдействието на Министерството на културата.

 

В началото на март започнаха дейности по премахване на съществуваща недовършена сграда - Дом на българите в чужбина. Очаква се разрушаването на сградата (което е трудно поради сложната технология на изграждане) и разчистването на терена да продължат до края на годината. Целта е догодина да започне строителството на първото в квартала основно училище, интегрирано с нова детска градина.

 

 

Към момента е извършено геодезическо заснемане и е изготвено обемно-устройствено проучване, което да покаже възможностите за изграждане на нова сграда. Проучването показва, че на терена има възможност да се изградят едновременно училище за 21 паралелки и детска градина за 4 групи. Желанието на общината е училището да разполага със съвременни кабинети по музика, домашен бит и техника, рисуване и моделиране, биология, химия и физика, компютърен и  междуезикови кабинети, както и  кабинет за деца със специални образователни потребности  и библиотечно-информационен център.

 

 

Пространството позволява и разполагането на футболно игрище, баскетболно игрище, игрище за волейбол и народна топка, писта за бягане и изкуствена стена за катерене. Предвижда се да бъде изграден и кухненски блок и столова, както и задължителната по волята на дарителя многофункционална зала „Родна стряха". Предвижда се детската градина да бъде за 4 групи със съответните детски площадки, музикален салон и здравен кабинет.

 

 

Училището и детската градина ще имат напълно отделни входове и ще могат да функционират независимо едно от друго.

 

 

 
още от Новини

още от София