СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонт най-често е целта на потребителските кредити през 2020г.
 Facebook

Ремонт най-често е целта на потребителските кредити през 2020г.22.04.2021 / 15:47 - CityBuild.bg

В условия на пандемия подобряването на домашната среда е била приоритет за клиентите.

 

 

Според данни на Райфайзенбанк, близо половината от потребителите (47%) са използвали средства от банката, за да подобрят домашните условия, в които прекарват повече време заради пандемията. Делът на кредитите, използвани за ремонт, е с пет процента по-висок спрямо година по-рано, за сметка на пътуванията и почивките.

 

Наред с това расте и броят на потребителските кредити за закупуване на ново обзавеждане за дома или техника - 17% спрямо 15% през 2019 г. Придобиването на автомобил също остава сред водещите мотиви за финансиране от банката (11% през 2020-а, спрямо 9% предходната година).

 

Средната възраст на потребителите е около 43 г., като преобладават мъжете - близо 60%. По-голямата част от клиентите на банката, които са се възползвали от потребителско кредитиране, живеят самостоятелно или с партньор.

 

Кандидатстването за потребителски кредит вече става изцяло онлайн - през форма на сайта на банката или през мобилното приложение RaiMobile, като за клиенти на банката дори подписването на договора за кредит и усвояването на средствата става изцяло дигитално, без нужда от нито едно посещение на офис. Всеки пети потребителски кредит през 2020 г. е бил стартиран дигитално.

 

 
още от Новини

още от Страната